Tip van de dag: Snijd die groentes!

Of je nou vegan probeert te eten of niet, we moeten allemaal meer groente en fruit eten.

Niet zelden verdwijnt de broccoli of bloemkool weer in de container omdat ze niet meer goed zijn. De tip van de dag is daarom: snijd de groentes voordat je ze in de koelkast legt. Gesneden worteltjes, paprika, komkommer en courgette zijn veel makkelijker om te gebruiken in je maaltijd, dan wanneer je ze in hele vorm laat liggen. Wanneer je dan haast hebt of trek hebt in iets lekkers, kies je vaak toch voor het eten dat al klaarligt (lees: Oreo’s). Maar als de gezonde snacks al klaar liggen, zul je eerder die opeten!

 

 

Inspiratie voor 19 oktober

Ontbijt: Mokmuffin

Lunch: Rode Rijstsalade

Diner: Mexicaanse Wraps met Lupine

Ik wil het hele weekmenu! →
Insert alt text here
Kom je ook naar het slotdiner?
Hoera, er is (bijna) weer een succesvolle editie van de VeganChallenge voorbij! Dat mag gevierd worden. Dat doen wij graag met jou en daarom organiseren we een slotdiner op zaterdag 4 november. Dit wordt een feestje dat je niet wilt missen ;) 

Het diner vindt plaats bij het fantastische restaurant Oproer in Utrecht vanaf 17.30 uur en duurt tot ongeveer 20.30 uur. Uiteraard mag je langer blijven als je nog na wilt borrelen/kletsen.
Voor een driegangen-diner betaal je €25,00, voor alleen een hoofdgerecht €12,50, voor een voor- en hoofdgerecht of hoofd- en nagerecht €19,50 (alles exclusief drankjes). Wees er snel bij, want vol = vol! Koop je kaartjes via de link: https://tinyurl.com/ticketsslotdiner

Het team van de VeganChallenge zal ook bij het diner aanwezig zijn! We vinden het leuk om je te ontmoeten en je ervaringen te horen. Wil je alvast een voorproefje? Bekijk dan het menu van oktober op de website van Oproer: http://www.oproerbrouwerij.nl/#our-menu


Lees Meer →
Leesvoer voor 18 oktober
Variatie in eiwitbronnen: noten

Een vraag van veel mensen blijft: hoe kom je als veganist nou op een lekkere en afwisselende manier aan je eiwitten? Dat is helemaal niet moeilijk, zeker niet als je regelmatig noten eet.

Lees meer →
Vegan webshops

Voor wie meer vegan producten wil dan de gemiddelde (biologische) supermarkt verkoopt, kun je altijd eens een kijkje nemen online. Ook vegans gaan mee met hun tijd! We geven je graag een aantal tips voor goede webshops met vegan verwenproducten.

Lees meer →
INSPIREER ANDEREN!


Door zelf plantaardig te gaan eten maak je een groot verschil voor dieren, beperk je je ecologische voetafdruk en kun je je eigen gezondheid verbeteren. Door anderen te inspireren ook te kiezen voor een plantaardige en diervriendelijke levenswijze kun je je impact vermenigvuldigen! 

Plant Power deelt vrijwel wekelijks brochures uit over de voordelen van plantaardig eten voor mens, dier en milieu en richt zich daarbij vooral op het bereiken van jongeren. Uitdeelacties vinden plaats in verschillende regio’s in Nederland en Vlaanderen, zowel doordeweeks bij hogescholen en universiteiten als in het weekend bij drukke stations en stadscentra. Wil je een keer meedoen of ontvang je graag wat meer informatie? Stuur hen dan een mailtje: info@plantpower.nu

Doe mee! →

VeganChallenge activiteiten

Door heel het land worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd deze maand. Op VeganEvents
 kun je de hele lijst vinden, maar hieronder alvast een voorproefje:

15 oktober: Vegan Challenge Sportluck: Boulderen in Nijmegen: Potluck + Sporten @ Nijmegen

15 oktober: Vegan Meet-Up Almere @ Almere-Stad

18 oktober: Workshop Vegan Koken @ Dordrecht

19 oktober: Vegan etentje bij Gezana Eritrean Restaurant (Stammtisch) @ Eindhoven

19 oktober: Vegan Proeverij @ Strijbeek

21 oktober: Vegan Challenge - Proeverij Vegan Producten @ Rotterdam

27 oktober: Vegan Vrijdag Potluck Edanz @ Groningen

28 oktober: VeganChallenge - Proeverij Vegan Producten @ Rotterdam

29 oktober: Meetup voor VeganChallenge deelnemers tijdens VegFestNL @ Utrecht© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram