Tip van de dag: havermout
 
Havermoutpap is een heerlijk begin van je ochtend. Het vult goed omdat het boordevol vezels zit. Daarnaast bevat havermout belangrijke mineralen zoals calcium, ijzer en zink en zit er behoorlijk wat eiwit in. Heb je ’s ochtends weinig tijd om uitgebreid havermout te koken? Kies dan voor overnight oats. Je zet dan ’s avonds een kom met havermout, plantaardige melk of sap en eventuele toevoegingen in de koelkast. 's Ochtends is het klaar om te eten. Toch liever warm? Zet je bordje oats dan nog even in de magnetron. 

Zie hieronder voor een heerlijk recept!
Inspiratie voor 17 oktober

Ontbijt: Havermoutpap met Rozijnen en Kaneel

Lunch: Partybroodjes met Hummus en Veggies

Diner: Quinoa met Paddenstoelen en Bonen

Ik wil het weekmenu! →
Leesvoer voor 16 oktober
Vegan on a budget

Is het jou al eens gevraagd of vegan eten niet erg duur is? Deze vraag kun je niet zomaar met ja of nee beantwoorden. Net als bij een vegetarisch of omnivoor voedingspatroon is het afhankelijk van de persoon. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt! Vera, de voormalige promotiecoördinator van de VeganChallenge, deelt vandaag vier praktische tips om goedkoop vegan te eten. ́

Lees meer →
VeganChallenge ervaring: Yolanda

Elk jaar doen er weer duizenden mensen mee aan de Vegan Challenge. Alleen wat gebeurt er nadat de challenge is afgelopen? Blijven ze dan veganist of gaan ze weer terug naar hun oude eetpatroon? Yolanda is 60 jaar en voelt zich fitter dan ooit na haar deelname aan de Vegan Challenge. Vandaag deelt ze haar ervaringen.

Lees meer →
8 x vegan musthaves

De VeganChallenge is er om ons te helpen onze weg te vinden in de veganistische (food) wereld. Om het ons gemakkelijker te maken. Vegan musthaves kunnen daarbij echt niet ontbreken. Ik zet daarom een aantal fijne plantaardige alternatieven voor je op een rijtje. Ik vertel je wat het is, waar het verkrijgbaar is en waarom het zo’n fijn vegan alternatief is.

Lees Meer →

 

VeganChallenge activiteiten

Door heel het land worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd deze maand. Op VeganEvents kun je de hele lijst vinden, maar hieronder alvast een voorproefje:

15 oktober: Vegan Challenge Sportluck: Boulderen in Nijmegen: Potluck + Sporten @ Nijmegen

15 oktober: Vegan Meet-Up Almere @ Almere-Stad

18 oktober: Workshop Vegan Koken @ Dordrecht

19 oktober: Vegan etentje bij Gezana Eritrean Restaurant (Stammtisch) @ Eindhoven

19 oktober: Vegan Proeverij @ Strijbeek

21 oktober: Vegan Challenge - Proeverij Vegan Producten @ Rotterdam

27 oktober: Vegan Vrijdag Potluck Edanz @ Groningen

28 oktober: VeganChallenge - Proeverij Vegan Producten @ Rotterdam

29 oktober: Meetup voor VeganChallenge deelnemers tijdens VegFestNL @ Utrecht

 

 © Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram