Tip van de dag - leer je supermarkt kennen!

 Wij zijn gewoontedieren en meestal hebben we in de supermarkt een routine rondje. Soms wijzigt het een beetje, maar meestal weten we precies waar alles ligt. 

Wanneer je vegan wilt eten, zul je opnieuw je supermarkt moeten leren kennen en zul je soms wat moeten zoeken. Je loopt vast heel wat schappen voorbij maar je leert ook weer nieuwe kennen. Want waar staan bij jou de melkvervangers? De tofu? De noten en zaden? De soja yoghurt? Tahin misschien? 

Door dit meerdere keren te doen zul je op een gegeven moment een nieuw routine rondje lopen en weet je altijd weer jouw favoriete producten te vinden.

Inspiratie voor 15 oktober

Kijk dan naar die pannenkoekjes... oooh

Brunch: Blueberry Pancakes

Diner: Pasta met Rode Saus

Dessert: Griesmeelpap met Rode Bessensap

Ik wil meer inspiratie! →
Q&A
Stel al je vragen!
Heb je vragen over plantaardige voeding? Over supplementen, broodbeleg, de beste snacks, soja en gluten, eten op reis, wat te doen in restaurants of als je schoonmoeder niet meewerkt? Martine van Haperen weet overal een oplossing voor en zal tijdens deze live streaming sessie al jullie vragen over veganisme beantwoorden.

Martine is BGN gewichtsconsulent en werkt met haar websites Vegetus en Gewoon Vegan aan een toekomst waarin plantaardig eten vanzelfsprekend is. Je kunt bij haar ook terecht voor voedingsadvies en kookworkshops.

Ga naar de facebook pagina voor meer informatie!
Lees Meer →
Leesvoer voor 14 oktober
Waarom eigenlijk geen ei?

Jaarlijks worden er meer dan 10 miljard eieren gelegd door Nederlandse kippen. Deze eieren belanden niet alleen in omeletten, maar ook in mayonaise, koekjes en andere bewerkte producten. Voor veel mensen lijkt een ei een onschuldig product. Helaas is het tegendeel waar. 

Lees meer →
Zwanger & vegan vitamientjes
Iedereen weet dat voldoende vitamines en mineralen belangrijk zijn, vooral als je in verwachting bent. Een ongeboren kindje is volkomen afhankelijk van hetgeen de moeder eet en drinkt. In dit artikel heb ik daarom een checklist opgesteld voor als je als vegan eet of wat vaker plantaardig wil gaan eten. En eigenlijk is het niet veel anders dan voor iemand die wel dierlijke producten eet.
Lees Meer
Waarom is veganist worden goed voor het milieu?
Misschien heb je op het nieuws al wel eens iets gehoord over dat vlees eten slecht is voor het klimaat, maar eigenlijk is veganist worden om heel veel verschillende redenen goed voor het milieu. Het maken van dierlijke producten kost namelijk enorme hoeveelheden grondstoffen, zoals water, land en voer en zorgt daarnaast ook nog voor vervuilende afvalproducten zoals mest. Dit alles bij elkaar en op grote schaal heeft een enorme impact op het milieu.
Lees Meer →


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram