Tip van de dag: kala namak

Mis jij soms de smaak van ei? Dan zul je heel blij worden met kala namak ('''zwart zout''). Dit bijzondere zout bevat namelijk een klein beetje zwavel, waardoor de geur en smaak bijna identiek zijn aan een hardgekookt ei. Maak bijvoorbeeld deze tofu omelet en je zult verbaasd zijn over de smaak. Kala namak wordt geïmporteerd vanuit India, dus daardoor is het wel iets prijziger dan normaal tafelzout. Je kunt het kopen bij speciale vegan webshops, zoals Veggie4U, maar ook bij toko's waar ze Indiase spullen verkopen. 

Inspiratie voor 13 oktober

Ontbijt: Speculaas Havermout
Lunch: Groene Erwtendip
Diner: Volkoren Pizza

Ik wil meer inspiratie! →
Insert alt text here
Vraag het aan Martine!
Aanstaande zaterdag een live Q&A met Martine van Haperen, gewichtsconsulent en bekend van de websites Vegetus en Gewoon Vegan! Zij zal zaterdag van 15:30 tot 17:30 live streamen via facebook en al jouw dringende vragen beantwoorden! 
Lees hier meer →
Leesvoer voor 12 oktober
Gezondheidsvoordelen van plantaardig eten

Plantaardig eten hóeft niet gezond te zijn, maar het kan wel heel makkelijk! Wat maakt plantaardig eten zo gezond? Planten zitten vol met vezels, gezonde koolhydraten en vetten, vitaminen en mineralen. Diëtist Mirte vertelt je hoe de vork in de steel steekt.

Lees meer →
VoedingsABC: calcium

Calcium is nodig voor sterke botten, dat is algemeen bekend. De gemiddelde Nederlander denkt bij het mineraal calcium al snel aan koemelk.  Is het terecht dat dit als belangrijkste calciumbron gezien wordt? En hoe kun je zonder dierlijke zuivel aan genoeg calcium komen? Wij vertellen je meer over het hoe en waarom.

Lees meer →
Tofuguide #2

Omdat beginnende vegans niet altijd weten wat ze met tofu kunnen maken, delen we deze ‘tofuguide’ van Tofupedia met jullie. Lees vandaag alles over de gezondheidsvoordelen, bewaren en de verschillende soorten.

Lees meer →


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram