Tip van de dag: Koop voor meerdere maaltijden

Na het zien van alle recepten zou je iedere maaltijd iets anders kunnen eten. Maar eigenlijk is het veel handiger om een paar ingrediënten in iets grotere hoeveelheid in huis te halen zodat je er meerdere maaltijden van kan eten. Niet dat je schuur gelijk vol staat met tonnen havermout, maar iets meer dan een klein zakje is wel handig. Je kunt bijvoorbeeld een week lang ongeveer hetzelfde ontbijtje eten. Dat is praktisch en scheelt veel geld! 

Wat zou je bijvoorbeeld standaard in huis kunnen halen? Denk aan cruesli, soja melk, havermout, pasta, rijst, bloem, bonen uit blik, kruiden, groente en fruit uit de vriezer. Je zult op ten duur merken dat je dan makkelijk even een maaltijd in elkaar zet zonder dat je gelijk alle ingrediënten uit de supermarkt hoeft te halen. 

Inspiratie voor morgen
Tijd voor wat eet inspiratie! Heb je de wentelteefjes al geprobeerd? 

Ontbijt: Wentelteefjes
Tussendoor: Perencake
Ik wil meer inspiratie! →
Insert alt text here
Mis je kaas?? Dat is niet nodig!
Kaas. Voor velen het allermoeilijkste om te laten staan. Maar gelukkig hoeft dat helemaal niet, want wij mogen een fors vegan kaaspakket van Charly's All is Fair weggeven!  Tag in de Facebookpost diegene met wie jij dit kaasplankje zou willen delen en wie weet komen jullie kazigste dromen binnenkort uit ;-)
Lees Meer →
Leesvoer voor 6 oktober
Verborgen dierlijke ingrediënten: karmijn
Beginnen met plantaardig eten betekent veel verpakkingen lezen. Je leert producten en hun ingrediënten steeds beter kennen en soms word je zelfs verrast door producten die vegan blijken te zijn. Maar welke ingrediënten zijn dierlijk? Melk, ei en vlees ken je natuurlijk, maar sommige zijn minder opvallend. Vandaag: karmijn!
Lees meer →
Edelgist
Vind je kaasvervangers te duur of te lastig verkrijgbaar? Niet getreurd, de redding is nabij, en die heet… edelgist! Laat je niet afschrikken door de naam, want het is lekkerder dan het klinkt. Wat is het precies en wat kun je ermee? Dat leggen we je vandaag uit.
Lees meer →
Meer dan plantaardig: cosmetica
Plantaardig eten is een belangrijk deel van veganisme, maar waar gaat het nog meer om? Aangezien vegans streven geen dieren te gebruiken, vermijden zij ook het gebruik van op dieren geteste producten en cosmetica met dierlijke ingrediënten.
Lees meer →


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Twitter Pinterest Instagram
Unsubscribe    |    View this email in your browser