Tip van de dag!

 Er doen meer dan 7000 (!) mensen mee met deze VeganChallenge. Maar ondanks dat getal is er een grote kans dat jij één van de weinige bent (misschien wel de enige) die vegan probeert te eten in jouw directe omgeving. Dat kan soms een uitdaging zijn. Daarom is de tip van de dag: vind een buddy! Vind iemand, of meerdere mensen, waar je contact mee hebt om te overleggen, ervaringen te delen of recepten te proberen.

Dit kan natuurlijk ook digitaal! Heb je bijvoorbeeld al de Facebook pagina geliked? Daar zijn veel mensen te vinden die met de VeganChallenge bezig zijn.  

Inspiratie voor morgen
Als het goed is heb je al heel wat recepten geprobeerd. Maar we zijn nog niet eens begonnen! Wat dacht je van het volgende?

Ontbijt: Zweedse Ontbijtaartjes

Lunch: Hazelnootmelk met Cruesli

Diner: Andijviestamppot met Zontomaatjes en Walnoten


Nog meer lekkers uitproberen? Kijk dan eens verder bij de recepteninspiratie.
Ik wil meer zien →
Insert alt text here
Het is dierendag!
Voordat we verder gaan naar het leesvoer van vandaag, staan we even stil bij dierendag! Natuurlijk vinden wij van VeganChallenge dat dieren elke dag met respect en liefde moeten worden behandeld, maar vandaag krijgen ze extra aandacht. 

Wat dacht je van plantaardig hondenvoer? Bestel vandaag een pakketje en je hoeft de verzendkosten niet te betalen (Kortingscode: veganchallenge) Of misschien een lekkere taart voor je harige buddy?
Lees Meer →
Leesvoer voor 4 oktober
Hoe kom ik aan mijn eiwitten?
Een vraag van veel mensen blijft, hoe kom je als veganist nou op een lekkere en afwisselende manier aan je eiwitten? Dat is helemaal niet zo moeilijk, maar je moet wel weten welke producten je dan moet eten. Vandaag hebben we het over peulvruchten. Bonen, erwten en linzen, ze tellen allemaal mee. We geven je meteen wat tips om ze lekker te bereiden!
Lees meer →
Vegan uit eten: algemene tips
Uit eten gaan, altijd gezellig. Alleen waar ga je heen als er geen vegan restaurant bij jou in de buurt is? Of hoe zorg je dat je door je niet-vegan vrienden of door het restaurantpersoneel als ‘de moeilijke veganist’ gezien te worden? Geen paniek! We geven je wat algemene tips over hoe je plantaardig uit eten gaat.
Lees meer →
“Hey Joyce, mis je kaas niet enorm nu je vegan bent?!”
Ik kan vrij kort en bondig antwoorden; Ja, ik mis kaas. Ook ik was iemand die altijd riep; “Ik kan nooit vegan gaan, dan ga ik kaas missen” – maar toch nam ik de stap om vegan te gaan. Of het kaas-gemis ooit minder gaat worden kan ik niet met zekerheid zeggen.
Lees Meer →


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Unsubscribe    |    View this email in your browser