Tip van de dag: melkzuur

Als je de naam 'melkzuur' op een verpakking ziet staan, denk je niet direct aan een plantaardig ingrediënt.Toch is het dat wel! Melkzuur (ook wel bekend als E270) wordt geproduceerd door bacteriën als gevolg van fermentatie. In theorie zou dit afkomstig kunnen zijn van onder andere yoghurt, maar in de praktijk is het eigenlijk altijd afkomstig van melasse of zetmeel.
Inspiratie voor maandag 24 april

Brunch: Kiwi spinazie smoothie met limoen en munt
Snack: Aardappelsalade
Diner: Taco's met tofu gehakt, sla, tomaat en guacemole

Je kunt nog veel meer recepten vinden in onze database.
Bezoek ook de website voor alle andere recepteninspiratie.

Ik wil meer inspiratie! →
Leesvoer voor 23 april
Sociale situaties: traktaties

Ieder jaar moet je er weer aan geloven: je wordt een jaar ouder! Dat betekent dat het weer tijd is om te trakteren op school of op je werk. Alleen, hoe doe je dat als vegan? Wat kun je makkelijk meenemen of zelf maken? En hoe ga je om met traktaties van anderen? Vrijwilliger Desiree geeft je vandaag tips hoe je met deze situaties om kan gaan.

Lees meer →
Vegan Challenge ervaring: Sabine

Elk jaar doen er weer duizenden mensen mee aan de Vegan Challenge. Alleen wat gebeurt er nadat de challenge is afgelopen? Blijven ze dan veganist of gaan ze weer terug naar hun oude eetpatroon? Sabine deed in oktober 2014 mee aan de Vegan Challenge en deelt vandaag haar ervaringen. 

Lees meer →

VeganChallenge activiteiten

Door heel het land worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd deze maand. Op VeganEvents kun je de hele lijst vinden, maar hieronder alvast een voorproefje:

23 april: Vegan Hotspottour (speurtocht edititie!) @ Utrecht
23 april: DocuDinner @ Dordrecht
26 april: Ouder kind high tea (thema: oranje) @ Alkmaar
28 & 29 april: Kickstart je dag! Ontbijten doe je zo @ (omgeving) Den Bosch
29 april: Italian Raw Vegan Brunch @ Den Haag



© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Unsubscribe    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram