Tip van de dag: curry's

Met curry's kun je eindeloos variëren. Daarnaast kan je er een flinke portie groente in kwijt,van paprika en courgette tot bloemkool en spruitjes. Peulvruchten doen het ook goed in curry’s, vooral kikkererwten zijn erg geschikt. Ook is het lekker in combinatie met noten, bijvoorbeeld amandelschaafsel of pistachenootjes. De kruiden en specerijen bepalen de smaak van je curry. Dit kun je zelf maken of kant en klaar kopen (bekijk wel even goed de ingrediënten voordat je het koopt, want aan veel soorten wordt garnalenpasta toegevoegd!). Check onze site voor curry-recepten of onze curry bord op Pinterest.
Inspiratie voor zondag 23 april

Brunch: Kaneelbroodjes
Snack: Pittige bloemkool 'wings'
Diner: Pasta met broccoli en vegan roomsaus

Je kunt nog veel meer recepten vinden in onze database.
Bezoek ook de website voor alle andere recepteninspiratie.

Ik wil meer inspiratie! →
Leesvoer voor 22 april
Is soja duurzaam?

De sojaboon is ontzettend veelzijdig en levert een prachtige combinatie van eiwitten en gezonde voedingsstoffen. Helaas doen er veel fabeltjes de ronde over deze peulvrucht. Is het waar dat soja niet duurzaam is? Wat is feit en fictie over soja? 

Lees meer →
Vegan bakken: Amerikaanse maten

Veel vegan bakrecepten op internet zijn Amerikaans. Je vindt ze o.a. op blogsreceptensites en Pinterest. Super natuurlijk, de enorme keuze, maar het gebruik van cups in plaats van gram of milliliter is toch wel even wennen!  Hoe pak je dit nu het beste aan?

Lees meer →

VeganChallenge activiteiten

Door heel het land worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd deze maand. Op VeganEvents kun je de hele lijst vinden, maar hieronder alvast een voorproefje:

23 april: Vegan Hotspottour (speurtocht edititie!) @ Utrecht
23 april: DocuDinner @ Dordrecht
26 april: Ouder kind high tea (thema: oranje) @ Alkmaar
28 & 29 april: Kickstart je dag! Ontbijten doe je zo @ (omgeving) Den Bosch
29 april: Italian Raw Vegan Brunch @ Den Haag© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Unsubscribe    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram