Tip van de dag: maak je eigen broodbeleg

Wil je eens wat anders dan hummus op je brood? Je kunt ook zelf je broodbeleg maken! Neem maar eens een kijkje bij de recepten. De keukenmachine maakt deze heerlijke spreads zo voor je klaar! Je kunt het daarna best een tijd bewaren, ongeveer een week in een afgesloten bakje in de koelkast (maar gebruik vooral je ogen en neus om te beoordelen of het nog goed is!). Je kunt het extra lekker maken door nog extra plakjes komkommer, tomaat of een blaadje sla of spinazie op je spread te leggen. Spreads zijn niet alleen lekker op brood, maar ook op een toastje. Dat wordt smullen!

Inspiratie voor donderdag 21 april

Ontbijt: Groene start drinkontbijt
Lunch: Pittige hummus wraps
Diner: Gevulde paprika's

Je kunt nog veel meer recepten vinden in onze database.

Bezoek ook de website voor alle andere recepteninspiratie.

Ik wil meer inspiratie! →
Leesvoer voor 20 april
Verborgen dierlijke ingrediënten: bijenwas

Beginnen met plantaardig eten betekent veel verpakkingen lezen. Je leert producten en hun ingrediënten steeds beter kennen en soms wordt je zelfs verrast door producten die vegan blijken te zijn (zoals die verleidelijk lekkere oreo’s!). Maar welke ingrediënten zijn dierlijk? Melk, ei en vlees ken je natuurlijk, maar sommige zijn minder opvallend. Vandaag: bijenwas.

Lees meer →
Vegan kids: het begint bij kinderen

‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’, aldus het gezegde. Voor plantaardig eten en de vegan lifestyle geldt dat zeker ook. Maar wat komt er bij kijken om kinderen vegan op te voeden? Tim Tat vertelt je meer.

Lees meer →

VeganChallenge activiteiten

Door heel het land worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd deze maand. Op VeganEvents kun je de hele lijst vinden, maar hieronder alvast een voorproefje:

 
20 april: Wijn met Charly's @ Nijmegen

21 april: Spring vegan tapas @ Utrecht
23 april: 
Vegan Hotspottour (speurtocht edititie!) @ Utrecht
23 april: DocuDinner @ Dordrecht
26 april: Ouder kind high tea (thema: oranje) @ Alkmaar
28 & 29 april: Kickstart je dag! Ontbijten doe je zo @ (omgeving) Den Bosch
29 april: Italian Raw Vegan Brunch @ Den Haag



© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Unsubscribe    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram