Plantaardig koken moeilijk? Helemaal niet!

Een andere manier van eten betekent een andere manier van koken. Zou je de standaard Hollandse pot (bammetje kaas en ’s avonds een gehaktballetje bij de groenten en aardappelen) eten, dan is het wel erg saai als je alle dierlijke producten weghaalt. De uitdaging is om die elementen te vervangen door iets wat hetzelfde verzadigde gevoel geeft en tegelijkertijd alle eerder besproken voedingsstoffen bevat. 

Dus hoe doe je dat?
Een uitgebalanceerde veganistische maaltijd bevat altijd voldoende groenten, granen, peulvruchten en noten. Zorg jij er hiernaast voor dat je meerdere stukken fruit per dag eet en genoeg drinkt, dan heb je al een goede basis. Het fijne is ook nog eens dat dit komt zonder een sausje cholesterol, verzadigd vet, milieuproblematiek en dierenleed. Goeie deal, toch?

Oefenen maar
Verandering van gewoontes kost altijd een beetje tijd, maar door veel te oefenen, schud jij voor je het weet de lekkerste plantaardige maaltijden uit je mouw. Langzaamaan ga jij ontdekken wat je lekker vindt en wij helpen daarbij door veel (nieuwe) recepten aan te bieden.

Deel je gerechten
Heb jij een gerecht gemaakt waar je trots op bent of heb je één van onze recepten gemaakt? Blijf vooral je pareltjes van maaltijden delen via instagram met #30dagenvegan. Vinden wij ook leuk om te zien! 

Morgen vatten we voor je samen wat je tot nu toe geleerd hebt over voeding en gezondheid.

 
 
Recepten
 
Choco-noten-bananen smoothie
Ontbijt
Groene Salade
Lunch
Thaise gele curry met rode linzen en groenten
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
1001 smaken: vegan smaakmakers
Uiteraard willen ook veganisten graag elke dag heerlijke maaltijden eten, maar hoe maak je die? Met de juiste kruiden en sauzen in huis wordt dat meteen een stuk makkelijker. Anne-Fleur vertelt over haar favoriete smaakmakers en hoe je die kunt gebruiken om van bekende recepten een veganistische versie te maken.
 
lees meer
 
 
Een realistisch eetdagboek van een veganist
Maxime houdt ervan om in haar video's mooi opgemaakte gerechtjes te laten zien. Dit keer doet ze het anders, ze laat "gewoon" zien wat ze eet.
 
lees meer
 
 
Lunchbox Emma-Gwen
De lunch is een belangrijke maaltijd. Na een halve dag werk of studie is het belangrijk dat je genoeg energie binnenkrijgt, zodat je er nog een aantal uur tegenaan kan. Maar wat eet je als lunch in plaats van een broodje kaas of worst? Vandaag deelt veganist Emma-Gwen wat ze de afgelopen tijd in haar lunchtrommel had.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. Wij informeren hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken, meld je dan aan voor onze Facebookgroep of kijk op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser