Snacktip: gezond bananenijs

Heb jij goed genoten van al het (plantaardige) paaslekkers? Misschien is het dan tijd om weer wat gezonder te gaan eten. Lekker en gezond eten kan prima samen gaan, zoals ook bij dit bananenijs. Hoe je het maakt? Heel erg simpel! Pel 2-3 rijpe bananen en stop deze een paar uur in de vriezer. Zodra de bananen volledig bevroren zijn, kun je ze pureren in een blender. Let er wel op dat dit een intensieve klus is voor een blender. Pureer niet te veel banaan in één keer en voeg eventueel extra vocht (zoals plantaardige melk) toe om het makkelijker te maken alles tot een vloeibaar geheel te mixen. Voeg extra toppings toe, zoals fruit, noten, dadelstroop of cacao om het nóg lekkerder te maken. Eet smakelijk!

Inspiratie voor woensdag 19 april

Ontbijt: Fruitsalade met zoete soja yoghurt
Lunch: Pesto sandwich
Diner: Avocadosoep

Je kunt nog veel meer recepten vinden in onze database.

Bezoek ook de website voor alle andere recepteninspiratie.

Ik wil meer inspiratie! →
Leesvoer voor 18 april
Variatie in eiwitbronnen: noten

Een vraag van veel mensen blijft: hoe kom je als veganist nou op een lekkere en afwisselende manier aan je eiwitten? Dat is helemaal niet moeilijk, zeker niet als je regelmatig noten eet.

Lees meer →
Vegan webshops

Voor wie meer vegan producten wil dan de gemiddelde (biologische) supermarkt verkoopt, kun je altijd eens een kijkje nemen online. Ook vegans gaan mee met hun tijd! We geven je graag een aantal tips voor goede webshops met vegan verwenproducten.

Lees meer →
Herinnering: winactie snoepjes de Bron!

Doe jij al mee met onze winactie? Namens verantwoord de Bron lifestyle candy mogen wij iemand blij maken met een megapakket vol verantwoorde vegan snoepjes! Tag onder deze Facebookpost het snoepje met wie jij wel 21 zakjes De Bron zou willen delen. Meedoen kan tot en met 20 april, daarna maken we de winnaar bekend!

Doe mee! →

VeganChallenge activiteiten

Door heel het land worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd deze maand. Op VeganEvents kun je de hele lijst vinden, maar hieronder alvast een voorproefje:

 
20 april: Wijn met Charly's @ Nijmegen

21 april: Spring vegan tapas @ Utrecht
23 april:
Vegan Hotspottour (speurtocht edititie!) @ Utrecht
23 april: DocuDinner @ Dordrecht
26 april: Ouder kind high tea (thema: oranje) @ Alkmaar
28 & 29 april: Kickstart je dag! Ontbijten doe je zo @ (omgeving) Den Bosch
29 april: Italian Raw Vegan Brunch @ Den Haag© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Unsubscribe    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram