Omgaan met veel gestelde vragen van niet-veganisten

“Als je op een vertalen eiland aanspoelt, zou je dan wel vlees eten?”

“Ik kan echt niet zonder kaas…”

Heb jij deze al eens gehoord? Wij in ieder geval wel! In het artikel van deze nieuwsbrief vind je vijf veel gestelde vragen en onze antwoorden daarop.

Begripvol antwoorden
In het algemeen antwoorden wij eerst met een stukje begrip. “Ik dacht voorheen ook, dat ik niet zonder kaas zou kunnen,” bijvoorbeeld. Daarna kun je gemakkelijk een steuntje in de rug geven: Maar met de juiste motivatie en informatie, is het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk,” of "Als je dan echt niet zonder kaas kunt, dan word je toch eerst parttime veganist?”

Een goed moment om anderen te inspireren
Uiteindelijk moet iedereen een eigen manier vinden om met zulke vragen om te gaan. Zulke momenten zijn in ieder geval handig om andere mensen over je overtuigingen te vertellen. Ze beginnen er tenslotte zelf over!

Wow, al bijna aan het einde van de maand! Morgen proberen we je te inspireren: waarom zou je nou na deze maand door het leven gaan als veganist?

 
 
Recepten
 
Wentelteefjes
Brunch
Kokosmakronen
Bakrecept
Lasagne Verde
Diner
Oreotrifle
Dessert
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Omgaan met vervelende reacties
Soms kunnen mensen vervelend reageren wanneer ze horen dat je veganist bent. Hoe kun je daar het beste mee omgaan? Ilona vertelt je hoe zij dit doet.
 
lees meer
 
 
Veganisme… de 5 meest gestelde vragen & antwoorden
“Wij mensen horen toch vlees te eten?” en “Veganisten krijgen toch standaard te weinig vitaminen binnen?” Elise kan deze vragen inmiddels wel dromen. Zij heeft haar antwoorden klaar en helpt jou er bij deze ook mee.
 
lees meer
 
 
Voel ik me anders? Nicky’s vegan ‘resultaten’
Ongeveer 2,5 jaar geleden deed ik mee met de VeganChallenge. Ik at toen al een aantal jaar vegetarisch en wilde graag de stap maken naar een veganistische leefstijl. Na deze challenge ben ik nooit meer terug gegaan naar een niet-vegan leven. In dit artikel deel ik mijn gevoel en ervaringen met jullie. 
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser