Praten met familie en vrienden over veganisme

Misschien ben jij wel de eerst veganist in je gezin? Vol optimisme ben je met de VeganChallenge begonnen. Het kan echter lastig zijn als de rest van je familie er anders over denkt.

Houd rekening met elkaar
Onthoud dat jij zelf ook ooit het vegan licht’ nog niet had gezien. Jij kunt je dus misschien nog wel inleven in hoe zij denken. En als jij kunt veranderen, dan kunnen zij dat ook. Misschien koken jullie binnenkort wel samen een veganistische maaltijd!

Positiviteit inspireert!
Blijf dan ook positief! Kook! Praat over je overtuigingen en spreek je intenties uit. Je kunt ook eens uitleggen wat je persoonlijke doelen zijn. Grote kans dat anderen dit inspirerend vinden! Als je positief blijft, enthousiasme overdraagt en inspireert, wil je familie vast wel eens met je mee-eten, discussiëren, of zelfs (parttime) meedoen.

Praat met je vrienden
Voor vrienden geldt eigenlijk hetzelfde: niet iedereen zal veganist zijn. Wel kun jij eerlijk zijn. Vertel waarom je hebt gekozen voor veganisme. Stel je vrienden ook gerust vragen. Hoe staan zij erin? Waarom maken ze zich misschien zorgen of bepaalde grappen?

Ten slotte vind je in de artikelen van vandaag informatie over veganisme en kinderen. Veel verschillende organisaties hebben al jaren geleden uitgesproken dat een veganistisch dieet prima is voor elke fase van je leven, ook wanneer je zwanger bent en voor jonge kinderen.

Wat doe je nou als je uit eten gaat? Morgen lees je onze inzichten!

 
 
Recepten
 
Appeltaart-havermout
Ontbijt
Linzensalade met knolselderij
Lunch
Beantastic Burgers
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Vegan in sociale situaties: bij iemand eten
Vegan eten is meestal heel makkelijk, totdat je in bepaalde sociale situaties komt. Geen zorgen, want hier hebben veel beginnende vegans moeite mee. Daarom gaan we jou de komende weken tips geven om die situaties zo makkelijk mogelijk te maken. 
 
lees meer
 
 
Voel ik mij een echte vegan?
Sabine is vegan. Zij eet en drinkt niets wat van dieren afkomstig is en koopt ook geen nieuwe spullen met dierlijke producten erin. Maar… toch had zij even een overpeinsmomentje, wellicht zeer herkenbaar voor veel vegans. Nieuwsgierig? Lees dan verder.
 
lees meer
 
 
Vegan Kids: het begint bij kinderen
‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’, aldus het gezegde. Voor plantaardig eten en de vegan lifestyle geldt dat zeker ook. Maar wat komt er bij kijken om kinderen vegan op te voeden? Tim Tat vertelt je meer. Veel mensen worden op latere leeftijd veganist, al dan niet na jaren als vegetariër te hebben geleefd.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser