Tip van de dag: vragen in de supermarkt

Kun jij in de supermarkt geen goede vleesvervangers vinden of heeft jouw favoriete koffietentje geen sojamelk? Vraag ernaar! Het heeft het meeste nut om direct met de manager te spreken of een mail te sturen naar de klantenservice (of beide!). Bedrijven zullen vanzelf meer vegan alternatieven gaan verkopen, als er maar lang genoeg om 'gezeurd' wordt. Er zijn al talloze succesverhalen: van vegan kaas die tegenwoordig bij veel filialen van Jumbo en AH te koop is, tot een kleine bakker die tegenwoordig ook een vegan afdeling heeft. 

Inspiratie voor dinsdag 18 april

Ontbijt: Popeye sandwich
Lunch: Pastasalade tricolore
Diner: Pilav met abrikoos en gefrituurde aubergine 

Je kunt nog veel meer recepten vinden in onze database.

Bezoek ook de website voor alle andere recepteninspiratie.

Ik wil meer inspiratie! →
Leesvoer voor 17 april
Vegan in de supermarkt: melk

Moet je als vegan altijd naar (soms dure) biowinkels? Nee hoor, dat moet niet! Soms is de supermarkt zelfs verbazend goed voorzien in plantaardige producten. Zo vind je tegenwoordig in bijna elke supermarkt een uitgebreid assortiment plantaardige melk. Dan hoef je niet meteen aan de sojamelk, want er zijn nog veel meer verschillende soorten. 

Lees meer →
Eetdagboek: Desiree

‘Wat eet je dan nog wel?’ is een vraag die je deze maand misschien vaak hoort. Nou, genoeg hoor! Dat bewijzen niet alleen de recepten van de VeganChallenge, maar ook een aantal veganisten die speciaal voor jullie hun dagmenu delen. Vandaag vertelt studente Desiree wat zij op een dag eet. 

Lees meer →
Leuke Nederlandse vegan instagrammers

Instagram is een walhalla voor mensen die graag kijken naar mooie plaatjes van vegan eten. Onder de hashtag #veganfood kun je meer dan 4 miljoen berichten vinden en daar zitten heel veel lekkere dingen tussen. Ook in Nederland plaatsen veel vegans dagelijks hun maaltijden op Instagram. Vandaag delen wij een aantal leuke Nederlandse vegan instagrammers, voor je dagelijkse portie vegan inspiratie.

Lees meer →

VeganChallenge activiteiten

Door heel het land worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd deze maand. Op VeganEvents kun je de hele lijst vinden, maar hieronder alvast een voorproefje:

 
20 april: Wijn met Charly's @ Nijmegen

21 april: Spring vegan tapas @ Utrecht
23 april:
Vegan Hotspottour (speurtocht edititie!) @ Utrecht
23 april: DocuDinner @ Dordrecht
26 april: Ouder kind high tea (thema: oranje) @ Alkmaar

 © Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Unsubscribe    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram