Jij helpt mee aan een schonere wereld!

Klimaatverandering is een wereldwijde uitdaging, en soms is dat lastig. Grote corporaties vervuilen ononderbroken verder, er leven meer mensen op onze planeet dan ooit tevoren en politici doen vaak alsof hun neus bloedt.

Klimaatverandering tegengaan
Hoe weet je waar je moet beginnen? Als je goed kijkt, is de veehouderij verantwoordelijk voor het grootste deel van de wereldwijde broeikasgasemissies. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties is dit 18 procent.

Anders eten voor een goed milieu
Als veganist strijd je zonder meer mee voor een beter klimaat. Als vegetariër natuurlijk ook, maar rundvlees en zuivel zijn de meest uitstoot-intensieve dierlijke producten.

Veganisme en het stoppen van vervuiling, dat gaat hand in hand. Maar nu missen we nog de menselijke component! Morgen bespreken we dan ook voedselverspilling.

 
 
Recepten
 
Couscouspap met banaan
Ontbijt
Indiase soep met tuinerwten en spinazie
Lunch
Spinaziestamppot met pinda's
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
CO2 en een plantaardige levensstijl: hoe zit dat eigenlijk?
Het begint langzaam te landen: naast autorijden, vliegen en gasverbruik levert de consumptie van vlees een grote bijdrage aan het broeikaseffect. In 2008 bracht het Planbureau voor de Leefomgeving een onderzoek naar buiten waaruit blijkt dat minder vlees eten, of zelfs de overstap naar een vegetarische leefstijl, een stevige bijdrage kan leveren aan de afname van de CO2 uitstoot.
 
lees meer
 
 
Leer een onbelangrijk bijproduct? Echt niet!
Hoe erg is het kopen van lederen producten? Is het ‘gewoon’ een bijproduct of worden er dieren speciaal voor gefokt en geslacht? En wat voor effect heeft de leerindustrie op het milieu en de arbeiders? Elise legt het je hier haarfijn uit.
 
lees meer
 
 
Waar vind ik inspiratie voor vegan recepten?
Uren recepten zoeken op social media, via blogs of op favo websites. Ilona weet precies waar ze moet zoeken. Lukt het jou minder goed? Lees dan snel verder want Ilona deelt al haar inspiratiebronnen met jou!
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser