Nog een belangrijke reden: veganisme voor een beter milieu

We hebben het al uitgebreid gehad over de voordelen van veganisme voor dieren en je eigen gezondheid. Maar hoe zit het met de derde belangrijke reden om veganist te worden? Welk effect heeft veganisme op het milieu? We zullen van alles bespreken: vervuiling, voedselverspilling, ontbossing en soja. Vandaag beginnen we met watergebruik.

Watergebruik: veeindustrie versus landbouw
Zoals je ook op de Vegan Wiki kunt lezen, is er bijzonder veel water nodig om dieren te houden. Het Voedingscentrum vertelt ons bijvoorbeeld dat 46% van het water in de landbouw voor dieren wordt gebruik. En maar 8% voor granen! Om nog een andere vergelijking te geven: per kilo rundvlees is in Nederland 6.500 liter water nodig, terwijl er per kilo appel, tomaat en komkommer maar respectievelijk 800, 200 en 350 liter nodig is.

In de blogs van vandaag vind je meer informatie over veganisme en watergebruik. Morgen gaan we het hebben over vervuiling: kan veganisme helpen tegen klimaatverandering?

 
 
Recepten
 
Chiapudding
Ontbijt
Kikkererwten-‘tonijn’-salade
Lunch
Lavacake in 2 Minuten
Snack
Marokkaanse tajine met couscous
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Milieuvoordelen van plantaardig eten: Watergebruik
Plantaardig eten heeft ongelofelijk veel voordelen. Zowel voor je gezondheid, als voor de dieren, maar ook voor het milieu! Een reden waar wellicht wat minder mensen bij stilstaan, maar nu het vijf voor 12 is wat betreft de gezondheid van onze planeet is watergebruik en het is zeker niet onbelangrijk om hier aandacht aan te besteden.
 
lees meer
 
 
8 x vegan musthaves
De VeganChallenge is er om ons te helpen onze weg te vinden in de veganistische (food) wereld. Om het ons gemakkelijker te maken. Vegan musthaves kunnen daarbij echt niet ontbreken. Ik zet daarom een aantal fijne plantaardige alternatieven voor je op een rijtje. Ik vertel je wat het is, waar het verkrijgbaar is en waarom je het als veganist nodig hebt.
 
lees meer
 
 
Vegan worden? Volg de tips van Joyce!
Van de een op de andere dag of stapje voor stapje? “Rome is ook niet in 1 dag gebouwd’, zegt Joyce heel verstandig. Vegan worden, betekent je lifestyle omgooien. En dat gaat voor iedereen anders. Lees snel verder want in dit blog heeft Joyce allerlei tips voor je op een rij gezet.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser