Tip van de dag: havermout
 
Havermoutpap is een heerlijk begin van je ochtend. Het vult goed, doordat het boordevol vezels zit. Daarnaast bevat havermout belangrijke mineralen zoals calcium, ijzer en zink en zit er behoorlijk wat eiwit in. Heb je ’s ochtends weinig tijd om uitgebreid havermout te koken? Kies dan voor overnight oats. Je zet dan ’s avonds een kom met havermout, plantaardige melk of sap en eventuele toevoegingen in de koelkast. 's Ochtends is het klaar om te eten. Toch liever warm? Zet je bordje oats dan nog even in de magnetron. 
Inspiratie voor maandag 17 april

Brunch: Gevulde 'ei' aardappels
Snack: Matzes met tuinkers
Bakrecept: Paastompouce
Diner: Venkelstamppot met gebakken tomaat

Je kunt nog veel meer recepten vinden in onze database.

Bezoek ook de website voor alle andere recepteninspiratie.

Ik wil meer inspiratie! →
Leesvoer voor 16 april
Vegan on a budget

Is het jou al eens gevraagd of vegan eten niet erg duur is? Deze vraag kun je niet zomaar met ja of nee beantwoorden. Net als bij een vegetarisch of omnivoor voedingspatroon is het afhankelijk van de persoon. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt! Vera, de voormalige promotiecoördinator van de VeganChallenge, deelt vandaag vier praktische tips om goedkoop vegan te eten. ́

Lees meer →
VeganChallenge ervaring: Yolanda

Elk jaar doen er weer duizenden mensen mee aan de Vegan Challenge. Alleen wat gebeurt er nadat de challenge is afgelopen? Blijven ze dan veganist of gaan ze weer terug naar hun oude eetpatroon? Yolanda is 60 jaar en voelt zich fitter dan ooit na haar deelname aan de Vegan Challenge. Vandaag deelt ze haar ervaringen.

Lees meer →
VIDEO: vegan en sport?
Denk jij dat je geen veganist kunt worden omdat je te veel sport? Daar hoef je je helemaal geen zorgen om te maken! Zoals je inmiddels al weet, kun je prima aan je eiwitten komen en kun je zelfs beter presteren. Maya vertelt je er vandaag meer over!
Naar de video →

VeganChallenge activiteiten

Door heel het land worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd deze maand. Op VeganEvents kun je de hele lijst vinden, maar hieronder alvast een voorproefje:


17 april: Vegan bakworkshop: Pasen @ Groningen
20 april: Wijn met Charly's @ Nijmegen

21 april: Spring vegan tapas @ Utrecht
23 april: Vegan Hotspottour (speurtocht edititie!) @ Utrecht
23 april: DocuDinner @ Dordrecht
26 april: Ouder kind high tea (thema: oranje) @ Alkmaar

 © Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Unsubscribe    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram