Plantaardige vetten? Opties genoeg!
Goede vetten zijn een belangrijk onderdeel van een gevarieerd en gezond dieet. Maar waar denk jij aan wanneer je aan omega 3 denkt? Laat me raden! Waarschijnlijk aan vette vis? Maar wist je dat die vis dit niet zelf aanmaakt en hij het ook binnen krijgt via zijn voeding? Dit gebeurt namelijk via de planten die hij eet.

De juiste balans aan vetten
Hoe komen veganisten dan aan goede omega 3 vetten? Een duikje nemen in onze plaatselijke supermarkt bijvoorbeeld! Om de goede vetten in de juiste balans binnen te krijgen (omega 3 en omega 6) is het belangrijk om in regelmatig de volgende producten te eten: avocado, noten (met name walnoten), zaden (zoals chiazaad, gebroken lijnzaad of hennepzaad), notenboters en gek genoeg ook donker bladgroen en bonen. Kortom, genoeg opties zonder een vis aan te hoeven raken!

Meer leren over omega 3? Op de Vegan Wiki staat nog veel meer informatie over dit onverzadigde vetzuur.

Eiwitten? Check! Vetten? Check! Dan is het morgen de hoogste tijd om wat meer te vertellen over koolhydraten.

 
 
Recepten
 
Power Smoothie
Ontbijt
Rucolasalade met walnoten, appel en pijnboompitten
Lunch
Pisang Goreng (gebakken banaan)
Borrel
Avocado-spinaziepasta
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Een blog over gezonde vetten
Goede vetten, slechte vetten? Noten, avocado’s, koekjes en snacks? Hoe zit dat toch allemaal? Vetten hebben we allemaal nodig, maar niet allemaal en niet teveel natuurlijk. Lees snel verder en ontdek hoe het allemaal precies in elkaar zit. Elise legt het namelijk uit.
 
lees meer
 
 
Deze vegan dingen zijn echt lekker!
Veganistisch eten wordt vaak gecombineerd met gezonde voeding, suikerarm en vetvrij. Maar soms… heel soms… lust toch iedereen iets onverantwoord lekkers? Sabine vertel in haar blog wat haar supermarkt-vegan-favorieten zijn.
 
lees meer
 
 
Tip: Avocado
Voormalig VeganChallenge teamcoördinator Vera vertelt je meer over de eindeloze mogelijkheden van de romige avocado. Super gezond en super lekker! Heb jij al kennis gemaakt met mijn kleine groene vriend? Het is de avocado! Naast lekker en gezond is deze vrucht ook nog eens ontzettend veelzijdig. 
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser