Verandering begint bij jezelf!

Samen staan we sterker
Het is fantastisch dat jij en bijna 7000 anderen meegedaan hebben met de VeganChallenge, maar de enige manier om echt impact te maken is door anderen te motiveren ook mee te doen. De grootste uitdaging is namelijk niet het plantaardig eten, maar zit in het feit dat jij één van de weinigen bent. In je eentje kan je de wereld niet veranderen, de bio-industrie doen verdwijnen of de wereld redden van haar milieuproblematiek. Zoveel invloed hebben we helaas niet. Frustrerend, inderdaad! Want wat doet het er toe dat jij als enige bereid bent je gewoontes te veranderen voor een betere wereld?

Het begint allemaal bij jou!
Het doet ertoe omdat jij in je kleine sociale cirkel anderen kan inspireren en motiveren. Of het nou om je werk, je gezin of je vriendengroep gaat, jouw sociale kring is dé plek om invloed uit te oefenen. Alle nieuwe kennis en vaardigheden die jij de afgelopen weken hebt opgedaan, kan je gebruiken om anderen te overtuigen en te helpen bij hun omslag naar het veganisme. Je weet maar nooit wie je inspireert met jouw verhaal!

Minder dierenleed en milieuvervuiling
De wereld compleet veranderen: dat zal (nog) niet zo snel gebeuren, maar je wilt op zijn minst niet aan onrechtvaardigheid meedoen. En dat is toch het fijnste gevoel dat er is? Jij weet dat je met jouw manier van leven niet langer bijdraagt aan dierenleed, ongelijkheid tussen mensen en milieuvervuiling. Dus go for it! Blijf happen in die vegan burger en blijf praten met je vrienden, familie en collega’s over de voordelen van een plantaardige leefstijl. 

En dat was het al bijna. Morgen is het de allerlaatste dag van de VeganChallenge. Je zult er versteld van staan wat jij in je eentje al voor elkaar hebt gekregen!

 
 
Recepten
 
Matzes met tuinkers
Ontbijt
Pittige pompoensoep
Lunch
Kruidige Cashew-smeerkaas
Borrel
Bladerdeegpizza
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Tips over hoe je gemakkelijk vegan kunt blijven
Je begint eraan… maar hoe blijf je ‘t ook? Een veganistische levensstijl volgen en niet meer terugkijken naar wat je vroeger at. Het kan. Natuurlijk kan het! En Nicky geeft hier tips hoe je dat op een makkelijke manier kunt doen.
 
lees meer
 
 
Heeft veganisme nut?
Als individu kan het soms zo voelen alsof jouw levensstijl niets uithaalt, maar vandaag geeft vrijwilliger Desirée jou een aantal redenen waarom het juist wél heel belangrijk is dat je dit doet. Als veganist heb je namelijk veel meer invloed dan je in eerste instantie zou denken. 
 
lees meer
 
 
Activisme! Actie voeren voor de dieren
Het draait allemaal om het inspireren van anderen. Je wilt niemand de les lezen, maar uitleggen waarom je ergens voor staat, is vaak erg fijn. Kim voert soms actie op straat. In haar blog legt zij uit hoe dit werk.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser