Tip van de dag: vegan wiki

Op zoek naar een betrouwbare site met veel informatie over voedingsstoffen, veganistische producten en tips voor de beginnende veganist? Ga dan snel naar de Vegan Wiki. Daar vind je bijvoorbeeld lijsten met veganistische producten, zoals deoderant of gebak. Ook de lijst met instinkers en (mogelijk) dierlijke e-nummers is handig. De site is heel uitgebreid, dus neem zeker een keer de tijd om er een paar uur op rond te dwalen.
Ohja, er is ook een speciale lijst met allemaal lekkernijen voor Pasen!
 
 
Inspiratie voor vrijdag 14 april

Ontbijt: Appel cranberry havermout
Lunch: Romige tuinkruidenspread
Diner: Mexicaanse wraps met lupine

Je kunt nog veel meer recepten vinden in onze database.

Bezoek ook de website voor alle andere recepteninspiratie.

Ik wil meer inspiratie! →
Leesvoer voor 13 april
Meer dan plantaardig: kleding en schoenen
Plantaardig eten is een belangrijk deel van veganisme, maar waar gaat het nog meer om? Aangezien vegans geen dieren proberen te gebruiken, vermijden zij ook het gebruik van materialen die van dieren afkomstig zijn. Vandaag leggen we je uit waarom dierlijke materialen in kleding en schoenen niet diervriendelijk zijn. 
Lees meer →
Verbogen dierlijke ingrediënten: gelatine
Beginnen met plantaardig eten betekent veel verpakkingen lezen. Je leert producten en hun ingrediënten steeds beter kennen en soms wordt je zelfs verrast door producten die vegan blijken te zijn (zoals die verleidelijk lekkere oreo’s!). Maar welke ingrediënten zijn dierlijk? Melk, ei en vlees ken je natuurlijk, maar sommige zijn minder opvallend. Vandaag een minder opvallend ingrediënt: gelatine.
Lees meer →
Paasbrochure
Aanstaande zondag is het Pasen. Dat betekent gezellig met je familie brunchen en kijken hoe zij eitjes eten. Gelukkig hoef jij ook geen honger te lijden, want we hebben speciaal voor jou een high tea menu gemaakt, geheel plantaardig. Eet smakelijk! 
Lees meer →

VeganChallenge activiteiten

Door heel het land worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd deze maand. Op VeganEvents kun je de hele lijst vinden, maar hieronder alvast een voorproefje:

 
13 april: Vegan etentje bij Falafel masters @ Eindhoven
15 april: Veni vini vici wijnproeverij @ Utrecht  
17 april: Vegan bakworkshop: Pasen @ Groningen
21 april: Spring vegan tapas @ Utrecht
23 april: Vegan Hotspottour (speurtocht edititie!) @ Utrecht
23 april: DocuDinner @ Dordrecht© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Unsubscribe    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram