Dierproefvrije make-up: ook vrij van dierenleed?

Diervriendelijke make-up

Dierenleed willen we verminderen waar het maar kan. Gisteren hebben we het gehad over diervriendelijke kleding, maar ook op het gebied van cosmetica is er nog veel te halen. Geen zorgen, want het vervangen van je make-up is – net als anders gaan eten – een geleidelijk proces.

Dierlijke ingrediënten
Helaas zijn veel schoonmaakartikelen, make-up en shampoos getest op dieren, zodat wij ze veilig kunnen gebruiken. Steeds meer cosmetica is al dierproefvrij, maar dierlijke ingrediënten worden in veel van deze producten nog wel gebruikt.

Het vegan keurmerk op cosmetica
Wat nu? Geen make-up meer gebruiken en je haren niet meer wassen? Natuurlijk wel, want er is al veel cosmetica te koop met het vegan keurmerk. Kijk maar eens bij de biologische winkel of Holland & Barrett. In het blog van vandaag lees je welke merken je het beste kun kopen.

Wat een informatie, hè! Over veganisme is dan ook zoveel interessants te vertellen. Morgen vatten we alles overzichtelijk voor je samen. En dan ben je alweer halverwege de maand! Ging toch eigenlijk best wel snel, of niet?

 
 
Recepten
 
Banaan-kersen smoothie
Ontbijt
Quinoasalade met spinazie en puntpaprika
Lunch
Pasta arrabiata met walnotengehakt
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Meer dan plantaardig eten: vegan cosmetica
Plantaardig eten is een belangrijk deel van veganisme, maar waar gaat het nog meer om? Aangezien vegans streven geen dieren te gebruiken, vermijden zij ook het gebruik van op dieren geteste producten en cosmetica met dierlijke ingrediënten. 
 
lees meer
 
 
Dierproeven - Wat zijn de grootste problemen?
Omdat er zoveel te vertellen is over het onderwerp ‘Dierproeven’ heeft Elise er een blogserie over gemaakt. Lees in 5 verschillende artikelen alles over de dieren die gebruikt worden, de proeven zelf, de regels, de problemen en de alternatieven.
 
lees meer
 
 
Het eetdagboek van Eva in Fruit paradise
In deze serie probeert Jetske iedere keer het eetdagboek van een andere vegan uit. Waarom? Om jou te laten zien hoe divers veganisme is en natuurlijk haal ik hier zelf ook de nodige inspiratie uit
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser