Tip van de dag: kala namak
Mis jij soms de smaak van ei? Dan zul je heel blij worden met de ontdekken van kala namak ('''zwart zout''). Dit bijzondere zout bevat namelijk een klein beetje zwavel, waardoor de geur en smaak bijna identiek zijn aan een hardgekookt ei. Maak bijvoorbeeld deze tofu omelet en je zult verbaasd zijn over de smaak. Kala namak wordt geïmporteerd vanuit India, dus daardoor is het wel iets prijziger dan normaal tafelzout. Je kunt het kopen bij speciale vegan webshops, zoals Veggie4U, maar ook bij toko's waar ze Indiase spullen verkopen. 

Inspiratie voor donderdag 13 april

Ontbijt: Bosbessensmoothie
Lunch: Quinoa venkel appelsalade
Diner: Tomaten linzensoep

Je kunt nog veel meer recepten vinden in onze database.

Bezoek ook de website voor alle andere recepteninspiratie.

Ik wil meer inspiratie! →
Leesvoer voor 12 april
Gezondheidsvoordelen van plantaardig eten

Plantaardig eten hóeft niet gezond te zijn, maar het kan wel heel makkelijk! Wat maakt plantaardig eten zo gezond? Planten zitten vol met vezels, gezonde koolhydraten en vetten, vitaminen en mineralen. Diëtist Mirte vertelt je hoe de vork in de steel steekt.

Lees meer →
VoedingsABC: calcium

Calcium is nodig voor sterke botten, dat is algemeen bekend. De gemiddelde Nederlander denkt bij het mineraal calcium al snel aan koemelk.  Is het terecht dat dit als belangrijkste calciumbron gezien wordt? En hoe kun je zonder dierlijke zuivel aan genoeg calcium komen? Wij vertellen je meer over het hoe en waarom.

Lees meer →
Tofuguide #2

Omdat beginnende vegans niet altijd weten wat ze met tofu kunnen maken, delen we deze ‘tofuguide’ van Tofupedia met jullie. Lees vandaag alles over de gezondheidsvoordelen, bewaren en de verschillende soorten.

Lees meer →

VeganChallenge activiteiten

Door heel het land worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd deze maand. Op VeganEvents kun je de hele lijst vinden, maar hieronder alvast een voorproefje:

 
13 april: Vegan etentje bij Falafel masters @ Eindhoven
15 april: Veni vini vici wijnproeverij @ Utrecht  
17 april: Vegan bakworkshop: Pasen @ Groningen
21 april: Spring vegan tapas @ Utrecht
23 april: Vegan Hotspottour (speurtocht edititie!) @ Utrecht
23 april: DocuDinner @ Dordrecht© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Unsubscribe    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram