Gelukkig nieuwjaar!

Een nieuw jaar, een frisse start
De sportscholen lopen vol, de sigaretten liggen in de prullenbak en de hardloopschoenen worden afgestoft. Vandaag beginnen mensen massaal met goede voornemens. En jij? Jij begint met een uitdaging die niet alleen goed is voor je gezondheid, maar ook voor de medemens, de planeet en de dieren. Vanaf nu ben je onderdeel van een sterk groeiende wereldwijde beweging. In Nederland zijn inmiddels al zo’n 100.000 veganisten en dit aantal blijft alleen maar groeien. En jij helpt daar aan mee! 

De eerste stap als veganist
Een leven zonder dierlijke producten lijkt nu misschien nog ver weg, maar veganistisch leven is makkelijker dan je denkt. Het is een kwestie van het veranderen van gewoontes en dat heeft nou eenmaal wat tijd nodig. Belangrijk is dan ook dat jij in je eigen tempo te werk gaat. Plantaardig eten is voor veel veganisten de eerste stap. Het nieuwe jaar is een mooi moment om daarmee van start te gaan.

Een frisse start
Met een schone lei beginnen is belangrijk. Duik daarom vandaag je keuken in en neem eens goed onder de loep wat je allemaal eet in je dagelijks leven. Zit er eigenlijk iets dierlijks in dit koekje? En waarom zit er melk in brood? Dierlijke ingrediënten zijn in de meest gekke producten te vinden. Maar gelukkig zijn er ook ontzettend veel producten die al vegan zijn!

Goede voorbereiding is het halve werk
Goed voorbereid naar de supermarkt dus. Ga gewapend met onze voorraadlijst op pad, maak van tevoren een boodschappenlijstje met behulp van de vegan wiki en kijk vooral naar wat je WEL wilt eten. Kies uit de weekmenu’s recepten die jij graag zou willen proberen of zoek naar een (gezond) recept met je favoriete ingrediënt in onze recepten database. Van lasagne tot stamppot en van pannenkoeken tot tiramisu. Grote kans dat jouw lievelingsgerecht hier gewoon tussen staat.

Vegan én gezond
Wil je naast vaker plantaardig ook gezonder eten? Of heb je na de feestmaand weer wat meer behoefte aan voedende maaltijden? De eerste week van januari staan de dagmenu's in het teken van gezonde, maar lekkere maaltijden. Zo wordt het laten slagen van jouw goede voornemens een fluitje van een cent. Het eerste dagmenu vind je in deze nieuwsbrief. 

Valt het op dat we het hebben over een veganistische leefstijl? Wat dit precies inhoudt leest je morgen. Veganisme is namelijk zoveel meer dan plantaardig eten. 

Tips voor beginnende vegans: boodschappen doen
Wil jij alvast wat tips en tricks bij het boodschappen doen? Vrijwilliger Jetske maakte voor een vorige editie van VeganChallenge deze leuke vlog. Hierin vertelt ze alles wat jij moet weten als beginnend veganist, welke dilemma’s je tegenkomt en waar je op moet letten in de supermarkt. Veel kijkplezier!
 
 
Recepten
 
Groene Smoothiebowl
Ontbijt
Hummuswrap met tomatentapenade
Lunch
Winterse Minestrone
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Is dit product vegan?! 5 tips om dit zeker te weten
Daar sta je dan in de supermarkt, in elke hand een pot pindakaas. Maar zijn ze nou veganistisch of niet? Met deze 5 tips van Lisette ben je er zo achter en sta je nooit meer lang te twijfelen. Dit maakt het boodschappen doen een stuk simpeler.
 
lees meer
 
 
Het eetdagboek van The green guide
In deze serie probeert Jetske iedere keer het eetdagboek van een andere vegan uit. Waarom? Om jou te laten zien hoe divers veganisme is en natuurlijk haal ik hier zelf ook de nodige inspiratie uit
 
lees meer
 
 
Wat staat er standaard op Alissa’s boodschappenlijst?
Het is 19:00u en je hebt honger. De koelkast? Leeg!! Wat nu?! Dit heeft iedereen vast en zeker weleens meegemaakt. Om situaties als deze te vermijden, heeft Alissa deze producten standaard op haar boodschappenlijstje staan en dus altijd in huis.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser