Tip van de dag: zoete snacks 
 
Ben jij een zoetekauw? Dan weet je vast al dat oreo's vegan zijn. Maar wist je dat AH basic krakelingen en pure praliné paaseitjes van de Lidl ook binnen een plantaardig dieet passen? Of de robuuste koeken van LU? Als je liever een gezondere zoete traktatie eet, kun je Nakd repen of Cliff bars kopen. Of nog gezonder: gewoon een stuk fruit! 
Inspiratie voor woensdag 12 april

Ontbijt: Hazelnootmelk met cruesli
Lunch: Pita met witte bonen rucola hummus
Diner: Curry met kikkererwten en zoete aardappel

Je kunt nog veel meer recepten vinden in onze database.

Bezoek ook de website voor alle andere recepteninspiratie.

Ik wil meer inspiratie! →
Leesvoer voor 11 april
Variatie in eiwitbronnen: seitan
Dat je met een plantaardig dieet echt wel aan genoeg eiwit komt weten we inmiddels. Alleen hoe maak je het lekker en afwisselend? Vandaag vertellen we je graag meer over een relatief onbekende vleesvervanger, maar eentje die zeker niet kan ontbreken in je culinaire repertoire als (tijdelijke) veganist. We hebben het over seitan, ook wel gluten- of tarwevlees genoemd.
Lees meer →
Kaasvervangers
Vaak hoor je dat mensen wel vegan zouden willen eten, maar dat niet zonder kaas kunnen. Voor sommige VeganChallengers is de grootste uitdaging dan ook het missen van dit gele zuivelproduct. Toch kun je prima vegan eten, zonder de smaak van kaas vaarwel te zeggen. Er zijn namelijk een heleboel lekkere kaasvervangers te koop!
Lees meer →
Winactie: de Bron
Woohoo! Namens de Bron lifestyle candy mogen wij iemand blij maken met een megapakket vol vegan snoepjes. Tag onder de post op onze Facebookpagina het snoepje met wie jij wel 21 zakjes De Bron zou willen delen. Meedoen kan tot en met 20 april, daarna maken we de winnaar bekend! 
Lees meer →

VeganChallenge activiteiten

Door heel het land worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd deze maand. Op VeganEvents kun je de hele lijst vinden, maar hieronder alvast een voorproefje:

 
13 april: Vegan etentje bij Falafel masters @ Eindhoven
15 april: Veni vini vici wijnproeverij @ Utrecht  
17 april: Vegan bakworkshop: Pasen @ Groningen
21 april: Spring vegan tapas @ Utrecht
23 april: Vegan Hotspottour (speurtocht edititie!) @ Utrecht
23 april: DocuDinner @ Dordrecht© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Unsubscribe    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram