Blijf lekker eten, genieten en bovenal: blijf leren!

Je eerste maand veganistisch eten zit er alweer bijna op: 31 oktober komt steeds dichterbij. Het zou natuurlijk te gek zijn als jij deze nieuwe manier van eten na de VeganChallenge doorzet!

Stap voor stap veranderen
Vegan eten en leven op zich is niet moeilijk. Een gewoonte veranderen is dat wel! Gewoontes veranderen gaat geleidelijk. Het is een proces waar je een aantal dagen, weken of zelfs maanden voor nodig hebt. Bij de een gaat dit nou eenmaal sneller dan bij de ander. Iedereen is verschillend, woont in een andere omgeving en krijgt te maken met verschillende sociale omstandigheden. Een belangrijk advies luidt dus ook: neem de tijd die JIJ nodig hebt.

Nieuwe kennis en vaardigheden inzetten
Het is niet zozeer een ijzeren discipline is waarmee je een gewoonte verandert, maar met kennis en vaardigheden die uit een verandering voortkomen. De afgelopen maand leerde je over de bio-industrie, het milieu, voeding en gezondheid. Uit deze kennis haalde jij de motivatie om nieuwe skills aan te leren en om tot actie over te gaan. Jij leerde anders boodschappen te doen, anders te koken, je leerde nieuwe ingrediënten en gerechten kennen en bovendien heb jij een eigen mening ontwikkelt om over veganisme in gesprek te gaan met anderen.

Wees trots op de kennis die je nu al hebt!
Ga maar eens na wat jij in een enkele maand allemaal geleerd hebt. Dat belooft veel goeds voor de toekomst. Een gewoonte veranderen wordt veel makkelijker en vooral interessanter wanneer je het ziet als een proces naar meer kennis en nieuwe vaardigheden, in plaats van het zo lang mogelijk weerstaan van verleidingen. Dus lees, leer, kijk, eet en geniet – ook na de VeganChallenge – van alles wat een veganistische leefstijl te bieden heeft!

En dan? Jij heb een nieuwe leefstijl met bijzonder veel voordelen. Maar heb je in je eentje wel genoeg invloed? En hoe inspireer je anderen?

Kortingsactie Groenten van Roos kookboek

Aan het genieten van de VeganChallenge? Je kunt straks nog door! Groenten eten voedt je lichaam en geeft enorm veel energie. Gezonder eten kan op een heel eenvoudige, snelle en lekkere manier en dit is iets wat groentemonster Roos graag aan iedereen wilt laten zien. Pas geleden schreef zij een eigen kook- en handboek waarin ze je helpt een nieuwe basis in de keuken te leggen. Volledig veganistisch, met groenten als uitgangspunt. Om jullie op weg te helpen verlootte Roos eerder al een exemplaar van haar boek. Nu heeft ze ook een speciale kortingsactie bedacht. Bestel je het boek namelijk vóór 1 januari 2019 met kortingscode ‘VEGANCHALLENGE2018’ dan ontvang je 10% korting. Op haar website – Groenten van Roos lees je meer over het boek en kun je het boek bestellen. Kom je ook eens gezellig langs in haar restaurant ‘Groenten van Roos’ in Sittard?
10% korting met kortingscode VEGANCHALLENGE2018
Bestel Groenten van Roos
 
 
Recepten
 
Speculaas smoothie
Ontbijt
Couscoussalade met abrikozen en erwten
Lunch
Noedels met pindasaus
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Zoetigheid & baksels - vegan natuurlijk
Gooi die wortelen overboord en kies voor iets lekkers bij de koffie! Tegenwoordig bieden de supermarkten meer en meer vegan opties in het koek- en snoepvak. Maar zelf iets bakken is natuurlijk ook een overheerlijke optie. Op zoek naar tips? Klik door naar het artikel!
 
lees meer
 
 
Omgaan met cravings naar niet-vegan producten
Misschien vind je het heel erg makkelijk om vegan te eten, maar er is ook een kans dat je al wat producten begint te missen. Als het voor jou lastig is om de VeganChallenge vol te houden, geven we je vandaag wat tips om cravings naar dierlijke producten te verminderen. 
 
lees meer
 
 
Een blog over gezonde vetten
Goede vetten, slechte vetten? Noten, avocado’s, koekjes en snacks? Hoe zit dat toch allemaal? Vetten hebben we allemaal nodig, maar niet allemaal en niet teveel natuurlijk. Lees snel verder en ontdek hoe het allemaal precies in elkaar zit. Elise legt het namelijk uit.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser