Gewicht kwijtraken door plantaardige voeding?

Alleen maar dunne mensen? Nee!
Helaas, als je veganistisch eet, dan betekent dat niet gelijk dat je veel zult afvallen. Dat alle veganisten dunne mensen zijn, is simpelweg niet waar.

Gezondere snacks
De gemiddelde veganist is wél gezonder dan de gemiddelde eter, en heeft gemiddeld ook nog eens een lagere BMI. Als veganist krijg je nou eenmaal minder ongezondere voedingsstoffen binnen, zoals verzadigd vet en cholesterol. Ook is het als veganist vaak gemakkelijker om een gezonde snack te pakken.

Vegan junkfood in overvloed
Er komen steeds meer producten op de markt voor veganisten: vleesvervangers, snoep, koek, gebak en chocola. Een dieet dat alleen maar bestaat uit onbewerkte plantaardige voeding, waar de eerste veganisten het toch echt mee moesten doen, hoeft dus allang niet meer. Het is natuurlijk heerlijk dat deze producten nu wél beschikbaar zijn, maar ze maken het ook moeilijker om op gewicht te blijven.

En als ik juist aan wil komen?
Als je enkel plantaardige voeding eet en daarbij je calorie-inname in de gaten houdt, dan zal je wellicht gewicht verliezen. Het kan ook zijn dat je dit juist niet wilt of dat je moeite hebt om aan te komen. Tussen het leesvoer van vandaag delen wij daarom een blog met tips om op een gezonde manier aan te komen. Ook dit kan soms namelijk een probleem zijn.

Zucht, je moet alweer uitleggen wat veganisme is. En ja, je krijgt wel genoeg eiwitten binnen! Morgen lees je hoe wij met lastige situaties omgaan. 

 
 
Recepten
 
Tofu Omelet
Ontbijt
Erwtensoep
Lunch
Buddha Bowl
Diner
Oreotrifle
Dessert
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Gezond (vegan) afvallen doe je zo
Veganistisch eten is geen dieet, dat mag inmiddels duidelijk zijn. Maar wil je toch een kilootje of wat afvallen? Dan is een plantaardig voedingspatroon helemaal zo gek nog niet! Lisette is gewichtsconsulent en legt uit hoe je op een gezonde en vegan manier kunt afvallen.
 
lees meer
 
 
Gezond (vegan) aankomen? Ilona geeft 6 tips (deel 1)
Overstappen naar een veganistisch eetpatroon, brengt veranderingen met zich meer. Voor veel mensen betekent dit: afvallen. Maar wat als dat helemaal niet de bedoeling is en jij juist alle calorieën kunt gebruiken die je binnenkrijgt? Ilona geeft 6 tips over hoe je op een vegan manier kunt aankomen.
 
lees meer
 
 
Zie jij een vegan lifestyle als een dieet?
Afvallen, dwangmatig sporten en over een ‘killerbody’ dromen. Marjan heeft het allemaal gedaan maar begint er niet meer aan. Om een goede veganist te zijn, legt zij uit waarom zij een vegan-lifestyle absoluut niet als een dieet wil zien.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser