Game, set and match: sporten en veganisme

Veel mensen ervaren positieve verandering in hun lichaam als ze overgaan op een plantaardig dieet: meer energie, lager gewicht en langer uithoudingsvermogen.

Hoe zit het dan met voedingsstoffen bij het sporten?
Het klopt uiteraard dat je genoeg van de verschillende voedingsstoffen binnen moet krijgen, zoals eiwitten, koolhydraten en vetten. Het liefste krijg je deze binnen in een gezonde vorm, zodat je ook nog eens een dosis vitaminen en mineralen binnenkrijgt voor optimaal herstel.

Gevarieerd eten
Zoals je hebt gelezen in de vorige nieuwsbrieven, krijg je meestal genoeg voedingsstoffen binnen als je goed gevarieerd eet. Simpel gezegd: eet genoeg, gevarieerd, lekker en gezond. Mocht je toch nog twijfelen over je eiwitten, kijk dan eens op de Vegan Wiki voor inspiratie over eiwitten en calorierijke voeding. 
In het artikel van vandaag lees je over sporters die topprestaties leveren op een veganistisch dieet!

Wil je toevallig niet alleen de dieren en het milieu steunen, maar ook (wat) gewicht kwijtraken? Of ben je juist bang dat je teveel gewicht kwijtraakt? Morgen lees je hoe je als veganist verantwoord af kunt vallen of gezond 
aan kunt komen. 

Trakteer jezelf op een VeganChallenge diner

Scoor nog snel kaartjes voor het allerlaatste VeganChallenge diner bij De Vegan Gorilla in Utrecht. Laat je op zondag 28 oktober van 18:00 tot 21:00 uur in de watten leggen en denk een avondje niet na over wat je moet koken. Uiteraard ben je vrij om te komen met wie je wilt. Een gezellige avond met je vrienden of wil je je familie kennis laten maken met al het lekkers dat veganisme te bieden heeft? Kom dan samen genieten van een driegangenmenu voor maar 25,- p.p. (exclusief drankjes).
Zien we jou bij The Vegan Gorilla in Utrecht?
Koop je kaartje(s)
 
 
Recepten
 
Pesto sandwich
Ontbijt
Mosterdsoep met witlof
Lunch
Italiaanse notenballetjes
Borrel
Sumatraanse kerrie kentang (curry aardappelen)
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Vegan Power! Sporten als vegan
“Krijg ik wel voldoende voedingsstoffen binnen wanneer ik (intensief) sport?”. Vraag nummer 1 die we binnenkrijgen van vegan sporters. En logisch ook. Want een goed voedingspatroon is hartstikke belangrijk, vooral als je veel sport. Ilona geeft antwoord op deze vraag.
 
lees meer
 
 
Vegan Topsporters
Zijn er eigenlijk wel veganistische topsporters? Jazeker! Steeds meer atleten ontdekken dat een veganistische leefstijl niet alleen goed is voor de dieren en het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid en je sportprestaties. 
 
lees meer
 
 
Dit eet een vegan wielrenner.
In deze serie probeert Jetske iedere keer het eetdagboek van een andere vegan uit. Waarom? Om jou te laten zien hoe divers veganisme is en natuurlijk haal ik hier zelf ook de nodige inspiratie uit.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser