Ontbossing: rampzalig gevolg van de veesector

“Veeteelt is de belangrijkst oorzaak van ontbossing in de wereld.” Dat is nogal een uitspraak, vind je niet?
 

Toch is het waar. Greenpeace laat bijvoorbeeld zien dat 80% van alle ontbossing in het Braziliaanse Amazonegebied door de veesector komt. Dat is niet alleen slecht voor deze bossen zelf, maar ook voor klimaatverandering en biodiversiteit. Simpel gezegd: als je bossen kapt, dan kunnen er ook geen beestjes meer in leven. Men schat dat 30% van de door de mens veroorzaakte verlies aan biodiversiteit te wijten is aan veeteelt. 

Als je zulke feiten leest, vergaat je misschien wel de trek in vlees, vis en zuivel. Gelukkig maar dat er zoveel lekkere veganistische alternatieven zijn! Deze zijn vaak gemaakt van soja. Is deze boon dan wel oké? Je leest het morgen!

Vraag het Martine! Live Q&A voedingsadvies

Vandaag is het zover! Heb jij vragen over plantaardige voeding? Over supplementen, broodbeleg, de beste snacks, soja en gluten, eten op reis en wat te doen in restaurants? Martine van Haperen beantwoordt al je vragen. 

Martine is BGN gewichtsconsulente en werkt met haar websites Vegetus en Gewoon Vegan aan een toekomst waarin plantaardig eten vanzelfsprekend is. Ook voor een uitgebreid voedingsadvies en leerzame kookworkshops kun je bij haar terecht.

De Q&A is vandaag van 16:00 tot 17:00 te zien op de VeganChallenge Facebook pagina. Verzamel je vragen en praat lekker mee!
 
 
Recepten
 
Zelfgemaakte Muesli
Ontbijt
Popeye sandwich
Lunch
Frittata
Diner
Chocoladevla
Dessert
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Hoe dierlijke producten nuttigen leidt tot ontbossing
Ontbossing, wat weet je daar eigenlijk over? Grote kettingzagen, krakende bomen en dieren die op de vlucht slaan. En waarom eigenlijk? Voor onze houten tafels? Voor sojaproducten? Voor …. uh… hoe zit dit eigenlijk?
 
lees meer
 
 
VeganChallenge ervaring: Yolanda
Elk jaar doen er weer duizenden mensen mee aan de Vegan Challenge. Alleen wat gebeurt er nadat de challenge is afgelopen? Blijven ze dan veganist of gaan ze weer terug naar hun oude eetpatroon? Yolanda is 60 jaar en voelt zich fitter dan ooit na haar deelname aan de Vegan Challenge. Vandaag deelt ze haar ervaringen.
 
lees meer
 
 
5 verrukkelijke vegan ontbijtjes van Mitu
Ontbijten; soms razendsnel en boterham pakken op weg naar kantoor of nog net tijd vinden om een reep uit te pakken tijdens het fietsen. Maar, je kunt ook een feestje maken van het ontbijt. Mitu heeft 5 lekkere en voedzame ontbijtrecepten voor je onder elkaar gezet. Ontbijt smakelijk!  
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser