Jij helpt mee aan een schonere wereld!

Klimaatverandering is een feit; daar is bijna iedereen het over eens.

Klimaatverandering is een wereldwijde uitdaging, en soms is dat lastig. Grote corporaties vervuilen ononderbroken verder, er leven meer mensen op onze planeet dan ooit tevoren en politici doen vaak alsof hun neus bloedt.

Hoe weet je dan waar je moet beginnen? Als je goed kijkt, is de veehouderij verantwoordelijk voor het grootste deel van de wereldwijde broeikasgasemissies. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties is dit 18 procent, en volgens de onafhankelijkere World Watch zelfs 51 procent.

Als veganist strijd je zonder meer mee voor een beter klimaat. Als vegetariër natuurlijk ook, maar rundvlees en zuivel zijn de meest uitstoot-intensieve dierlijke producten.

Veganisme en het stoppen van vervuiling, dat gaat hand in hand. Maar nu missen we nog de menselijke component! Morgen bespreken we dan ook voedselverspilling.

Zoetekauwen en theeleuten opgelet!

Aanstaande zondag 21 oktober vindt de VeganChallenge high tea plaats! Hartige en zoete lekkernijen, bij Your Foodprint in Gouda weten ze wat lekker is! Ze zijn dan ook niet voor niets genomineerd voor de Vegan Awards. Wil jij aanwezig zijn bij de high tea? Zoek je nog een leuk verjaardagsuitje voor je moeder? Of heb je zin in een gezellige middag met je beste vriend(in)? Koop dan snel je kaartje(s).

Kom jij genieten van de VeganChallenge high tea?
Bestel je kaartje(s)
 
 
Recepten
 
Couscouspap met banaan
Ontbijt
Groene erwtendip
Lunch
Spinaziestamppot met pinda's
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Milieuvoordelen van plantaardig eten: CO2
Dat dierlijke producten ten koste gaan van de belangen van dieren lijkt voor zich te spreken, maar wist je dat de veehouderij ook één van de meest vervuilende industrieën is?
 
lees meer
 
 
Waar vind ik inspiratie voor vegan recepten?
Uren recepten zoeken op social media, via blogs of op favo websites. Ilona weet precies waar ze moet zoeken. Lukt het jou minder goed? Lees dan snel verder want Ilona deelt al haar inspiratiebronnen met jou!
 
lees meer
 
 
Leer een onbelangrijk bijproduct? Echt niet!
Hoe erg is het kopen van lederen producten? Is het ‘gewoon’ een bijproduct of worden er dieren speciaal voor gefokt en geslacht? En wat voor effect heeft de leerindustrie op het milieu en de arbeiders? Elise legt het je hier haarfijn uit.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser