9 dierenlevens, 25 vierkante meter bos en 37.457 liter water.  

Je bent al een heel eind op weg!
Hoe gaat het? Heb je een keer een foutje gemaakt? Dat is helemaal niet erg. Gewoontes veranderen is een proces. Als beginnend veganist kun je nooit alles in een keer perfect doen. Zelfs mensen die al jaren vegan zijn, gaan soms nog de mist in. Maakt dit je tot een slechte vegan? Zeker niet! Zie deze misstapjes vooral als leermomenten waarmee je stap voor stap je einddoel bereikt. Feit is wel dat jij nu al
9 dierenlevens, 25 vierkante meter bos en 37.457 liter water hebt bespaard. Als dat geen motivatie is om door te gaan!

Veganisme is gezond!
Na deze eerste 10 dagen hopen wij dat je een beter idee hebt over hoe je zonder dierlijke producten gezond kunt blijven. Een gevarieerd plantaardig dieet bestaat uit groente en fruit in zoveel mogelijk kleuren, vezelrijke koolhydraten als volkoren granen & havermout en noten, pitten & zaden rijk aan eiwitten en omega-3 vetten. Calcium en ijzer vind je in veel producten waarvan je het niet verwacht en door met vitamine B12 verrijkte voedingsmiddelen te eten en/of deze als supplement te nemen hoef je ook hierover geen zorgen te maken. 

Vitamine B12 test
Wil jij weten hoe het met jou gezondheid staat of ben je benieuwd of je wel genoeg vitamine B12 binnenkrijgt? Bij
Diagnostics4all kun jij terecht voor verschillende thuis- en labtesten. Maak je je toch zorgen of wil je wat meer zekerheid? Dan raden we je aan je nieuwe eetstijl te bespreken met je dokter of diëtist. De opname van voedingsstoffen verschilt namelijk per persoon en ook niet ieder supplement zal dezelfde uitwerking hebben in elk lichaam.

Waarom veganisme?
Voor veel vegans is het positieve effect van hun plantaardige manier van eten een leuke bijkomstigheid. Ben je benieuwd naar de meest genoemde reden voor veel mensen om uiteindelijk de stap naar het veganisme te zetten? Houdt dan zeker de nieuwsbrief van morgen in de gaten.

Save the date: live Q&A voedingsadvies!

Veel informatie over eiwitten, calcium en vitamine B12, hè! Het is helemaal niet gek als jij nog met vragen zit over plantaardige voeding. Wees gerust, want jij kunt met al je vragen over voeding terecht bij onze gewichtsconsulente Martine van Haperen. Hoe zit het bijvoorbeeld met supplementen? Wat bestel ik in een restaurant? En wat zijn goede vleesvervangers? Op de VeganChallenge Facebook pagina beantwoordt Martine op 20 oktober al jouw vragen. Alvast meer weten over Martine? Bekijk dan haar websites Vegetus en Gewoon Vegan

 
 
Recepten
 
Brood met hartig beleg
Ontbijt
Tomatensoep met gegrilde paprika
Lunch
Citroenkoekjes
Snack
Bami met tofureepjes & wokgroenten
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Feiten & cijfers: hoeveel veganisten zijn er eigenlijk?
Ken jij niet veel andere veganisten en heb jij daardoor weleens het gevoel dat jij er als veganist alleen voor staat? Dat gevoel hebben we (wellicht) allemaal wel eens gehad. Maar hoeveel mensen zijn er eigenlijk veganist? Elise zet ‘t op een rijtje. En onthoud: elk individu maakt een verschil.
 
lees meer
 
 
VeganChallenge ervaring: Tomas
Elk jaar doen er weer duizenden mensen mee aan de Vegan Challenge. Alleen wat gebeurt er nadat de challenge is afgelopen? Blijven ze dan veganist of gaan ze weer terug naar hun oude eetpatroon? Tomas is veganist gebleven nadat hij in oktober 2015 meedeed en deelt vandaag zijn ervaringen. 
 
lees meer
 
 
Gezondheidsvoordelen van plantaardig eten
Plantaardig eten hóeft niet gezond te zijn, maar het kan wel heel makkelijk! Wat maakt plantaardig eten zo gezond? Planten zitten vol met vezels, gezonde koolhydraten en vetten, vitaminen en mineralen. Diëtist Mirte vertelt je hoe de vork in de steel steekt.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser