Plantaardig koken moeilijk? Helemaal niet!

Een andere manier van eten betekent een andere manier van koken. Zou je de standaard Hollandse pot (bammetje kaas en ’s avonds een gehaktballetje bij de groenten en aardappelen) eten, dan is het wel erg saai als je alle dierlijke producten weg haalt. De uitdaging is om die elementen te vervangen door iets wat hetzelfde verzadigde gevoel geeft en tegelijkertijd alle eerder besproken voedingsstoffen bevat. 

Dus hoe kun je dat nou doen?
Een uitgebalanceerde veganistische maaltijd bevat altijd voldoende groenten, granen, peulvruchten en noten. Zorg jij er hiernaast voor dat je meerdere stukken fruit per dag eet en genoeg drinkt, dan heb je al een goede basis. Het fijne is ook nog eens dat dit komt zonder een sausje cholesterol, verzadigd vet, milieuproblematiek en dierenleed. Goeie deal, toch?

Oefenen maar
Verandering van gewoontes kost altijd een beetje tijd, maar door veel te oefenen schud jij voor je het weet de lekkerste plantaardige maaltijden uit je mouw. Langzaamaan ga jij ontdekken wat je lekker vindt en wij helpen daarbij door veel (nieuwe)
recepten aan te bieden.

Deel je gerechten
Heb jij een gerecht gemaakt waar je trots op bent of heb je één van onze recepten gemaakt? Blijf vooral je pareltjes van maaltijden delen via
instagram met #30dagenvegan. Vinden wij ook leuk om te zien!

Morgen vatten we voor je samen wat je tot nu toe geleerd hebt over voeding en gezondheid.

Winactie: Groenten van Roos kookboek

Gezonder eten kan op een heel eenvoudige en lekkere manier, binnen 10 minuten, en dit is iets wat groentemonster Roos graag aan iedereen wilt laten zien. Pas geleden schreef zij een eigen kook -en handboek waarin ze je helpt een nieuwe basis in de keuken te leggen. Helemaal veganistisch, met groenten als uitgangspunt. Roos heeft speciaal voor jullie een leuke actie bedacht waarbij ze één exemplaar van haar boek verloot. Wat moet je doen? Laat weten waarom jij het boek ‘Groenten van Roos’ zou willen winnen en like haar Instagram of Facebook pagina. Op 14 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. Benieuwd naar de recepten? Één van de recepten uit het boek vind je alvast op de website van Groenten van Roos

Waarom wil jij het kookboek 'Groenten van Roos' winnen? 
Laat het ons weten en like de pagina Groenten van Roos 
Naar de winactie op Facebook
 
 
Recepten
 
Choco-noten-bananen smoothie
Ontbijt
Tofu groente scramble
Lunch
Thaise gele curry met rode linzen en groenten
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
5 recepten ideaal voor de startende veganist
Onze Joyce, zij weet wel wat lekker eten is. En ze kan zelf ook nog ‘s supergoed koken. Klik snel verder en ontdek 5 recepten die ideaal zijn voor de startende vegan. Zie je die foto’s? Dit zet jij dus binnenkort ook zelf op tafel. Mmmmm!!
 
lees meer
 
 
The Vegan Feeling is growing!
Creatief koken, dat gaat eigenlijk een beetje vanzelf wanneer je veganistisch eet. Zo gebeurde dat bij Marjan tenminste. Inmiddels kookt zij voor groepen tijdens retraites. En dit is leuk! Nieuwsgierig naar hoe zij dit doet? Open dan haar blog.
 
lees meer
 
 
Lunchbox Emma-Gwen
De lunch is een belangrijke maaltijd. Na een halve dag werk of studie is het belangrijk dat je genoeg energie binnenkrijgt, zodat je er nog een aantal uur tegenaan kan. Maar wat eet je als lunch in plaats van een broodje kaas of worst? 
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser