Vitamine B12: een vitamine om in de gaten te houden

We zijn vandaag aanbeland bij de veelbesproken vitamine B12! Dé vitamine waar iedereen naar vraagt wanneer je eenmaal als volgroeid veganist deze aardbol bewandelt.

Bacterie B12?
Het zal je misschien verbazen, maar B12 is een bacterie. Deze bacterie is in dierlijke producten te vinden, maar is geen dierlijk product op zich (kun je het nog volgen?). Voor een goede celdeling, vorming van rode bloedlichaampjes en een gezond zenuwstelsel is vitamine B12 nodig. Je inname van vitamine B12 in de gaten houden kan dus geen kwaad.

Vitamine B12 bronnen
Deze vitamine komt van nature niet in plantaardige producten voor. Nu hoor ik je denken: maar waar haal ik deze dan vandaan als veganist? Om aan vitamine B12 te komen, zouden we een aantal producten kunnen eten. Sommige voedingsmiddelen, zoals sojaproducten, cornflakes en vleesvervangers zijn namelijk verrijkt met B12. Is dit genoeg? Om hier zeker van te zijn nemen veel vegans zo nu en dan een supplement, waar overigens ook niet-vegans wel wat van kunnen gebruiken! 

Zoals met alle manieren van eten is het goed om aandacht te besteden aan wat je in je lichaam stopt. Je weet nu meer over belangrijke voedingsstoffen, maar hoe zorg je dat je ze allemaal binnenkrijgt? Morgen vertellen we over het koken als vegan.

Vegan evenementen door heel Nederland

Was jij gisteren bij het VeganChallenge diner in Dordrecht? Andere steden zullen snel volgen! Maar wist je al dat er nog veel meer leuke vegan evenementen georganiseerd worden? Diners, kookworkshops of festivals: kijk snel of er wat voor je tussen zit. Ontmoet elkaar, wissel ervaringen uit en raak geïnspireerd!
Zien we jou binnenkort op een leuk evenement?
Direct naar Veganevents.nl
 
 
Recepten
 
Kokosrijstpap
Ontbijt
Avocadosoep
Lunch
Beantastic Burgers
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Het voedings-ABC: Vitamine B12
Waar haal je je vitamines en mineralen vandaan als je plantaardig eet? Je krijgt er ongetwijfeld een keer vragen over uit je omgeving. Onze diëtisten geven je graag een helder antwoord. Vandaag staat vitamine B12 in de spotlight.
 
lees meer
 
 
Edelgist
Vind je kaasvervangers te duur of te lastig verkrijgbaar? Niet getreurd, de redding is nabij, en die heet… edelgist! Laat je niet afschrikken door de naam, want het is lekkerder dan het klinkt. Wat is het precies en wat kun je ermee? Dat leggen we je vandaag uit. 
 
lees meer
 
 
5x smakelijk avondeten!
Hutspot met ballen, inclusief zelfgemaakte jus. Of een patatje met een broodje bonenburger. Klinkt lekker toch? Petricia van PlantmadePretty heeft 5 lekkere avondmaaltijden voor jou bedacht.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser