Wat is de VeganChallenge?

Veganistisch eten: Waar te beginnen? De VeganChallenge helpt je op weg! Schrijf je nu in en ontvang dagelijks recepten, tips en informatie in je mailbox die je helpen de eerste stappen te zetten. Na 30 dagen ben je zo wegwijs binnen het veganisme. Doe mee – dan doen we het samen!

Ik doe mee

 

Al 71.538 mensen gingen de uitdaging aan!

713 actieve deelnemers

 

Waarom de VeganChallenge?

Dieren

Niet meer bijdragen aan dierenleed. Samen kunnen we het aantal dieren dat gefokt, opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig gedood worden, drastisch verminderen.

Planeet

Wist je dat de veehouderij verantwoordelijk is voor een enorme grote uitstoot van broeikasgassen zoals methaan en CO₂? Direct gevolg: opwarming van de aarde.

Gezondheid

Onderzoek wijst uit dat je door plantaardig te eten het risico op diverse ziektes aanzienlijk verkleint. Zet ook jouw gezondheid in de spotlight.

Mensen

Er wordt meer landbouwgrond gebruikt voor het voeden van veeteelt dan voor mensen. Veganisme draagt bij aan het terugdringen van honger in de wereld.

Snel tafelzuur

Met dit recept zet je op een snelle en eenvoudige manier fris zure groenten als bijgerechtje op tafel. Dit doen we zonder te fermenteren. De groenten worden lekker zurig en mals dankzij azijn en zout. Schep een kleine portie van deze groenten op je bord, bijvoorbeeld als zure toets bij een veganistische burger. Werk je salade ermee af of garneer er een belegd broodje of sandwich mee. Varieer met groenten, azijnsoorten en specerijen. Ideeën hiervoor vind je in de tip onderaan het recept!

Ik ben al jaren vegetariër met steeds sterkere veganistische neigingen. Elke keer als ik met de VeganChallenge meedoe, dan voeg ik toch weer een nieuw gerecht aan mijn repertoire toe, of vervang een dierlijk door een plantaardig ingrediënt.

Joska

#30DagenVegan