Tip van de dag: tofu marineren
 

Wat moet je nou met tofu? Tofu is eigenlijk net als een stuk vlees, een homp meel, of een bak suiker. Op zich is het totaal niet lekker, maar je moet het bereiden. Je moet er wat mee doen.

Leer het bijvoorbeeld te marineren: Pers eerst het water uit de tofu. Dit doe je door er een theedoek omheen te wikkelen en er dan iets zwaars op te leggen (zoals een dik boek). Marineer dan minimaal 30 minuten met een mengsel van bijvoorbeeld sojasaus, kruiden en sambal. Daarna kun je de tofu bakken zoals je normaal ook zou doen. Voor een extra knapperig resultaat kun je de tofu eerst nog in een laagje meel wentelen. 


Verderop in de nieuwsbrief vind je nog meer informatie over hoe je tofu lekker kunt marineren en bakken. 

Inspiratie voor 9 Oktober

Ontbijt: Brood met Hartig Beleg

Lunch: Groene Tosti

Diner: Hongaars Stoofpotje

Bezoek ook de website voor alle andere recepteninspiratie.

Ik wil meer inspiratie! →
Leesvoer voor 8 oktober
Vegan bakken: ei vervangen

Een product wat soms lastig is om te vervangen, is ei. We zijn zo gewend om ze te gebruiken voor allerlei doeleinden dat het even wennen is om zonder ei te bakken. Vandaag lees je onze beste tips om ook zonder ei nog heerlijke baksels te maken.

Lees meer →
Tofuguide #1: snijden, marineren en krokant bakken

Omdat beginnende vegans niet altijd weten wat ze met tofu kunnen maken, delen we deze tweedelige ‘tofuguide’ van Tofupedia met jullie. Vandaag informeren we je over snijden, marineren en krokant bakken van tofu. In de volgende ‘Tofuguide’ lees je meer over de gezondheidsvoordelen, bewaren en komen de verschillende soorten aan bod.

Lees meer →
Weekmenu
Inmiddels ben je vast al een beetje gewend aan plantaardige boodschappen doen, maar mocht je nog inspiratie nodig hebben voor komende week: vergeet vooral niet ons inspiratie weekmenu te bekijken. 
Lees meer →


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Unsubscribe    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram