Waarom doe jij mee aan de VeganChallenge?

Grote kans dat één van onderstaande redenen ook jou over de streep heeft getrokken. Want waarom eten en leven we eigenlijk veganistisch?

'Voor de dieren'
Niet meer bij willen dragen aan dierenleed is een veelgehoorde reden. Voor vlees- en melkproducten worden veel dieren gefokt, opgesloten en behandeld als gebruiksvoorwerp. Door geen dierlijke producten meer te consumeren wordt dit aantal sterk verminderd. 

'Voor het milieu'
Daarbij zorgt de veehouderij voor een grote uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 met opwarming van de aarde tot gevolg. Door plantaardig te eten houden we onze planeet schoon en leefbaar. Want onthoud: “There’s no planet B”.

'Voor mijn gezondheid'
Onderzoek wijst uit dat je door plantaardig te eten de kans op welvaartsziekten als kanker, diabetes en obesitas verkleint. Gevarieerde plantaardige voeding, gezondheid en meer energie gaan hand in hand.

Zat jouw reden hier ook bij? Deze en andere redenen zijn uitgebreid beschreven op de website van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Het kan slim zijn om jouw redenen en doelen voor deze uitdaging op te schrijven. De komende weken kun je terugkijken naar jouw redenen om jezelf eraan te herinneren waarom je dit doet. Of misschien kom je er juist tijdens de VeganChallenge achter wat voor jou belangrijke redenen zijn.

De redenen zijn bekend, maar is plantaardig eten verantwoord? Een veel gestelde vraag, maar je hoeft je nergens zorgen over te maken! Gezondheidsorganisaties zijn het er namelijk over eens: een veganistisch dieet is gezond voor mensen van alle leeftijden. Want waar halen veganisten bijvoorbeeld hun eiwitten vandaan?

En dan nog even dit

Over de sociale kanten van het veganisme gaan we het nog uitgebreid hebben, maar misschien heb jij nu al vragen over dit onderwerp. Want hoe ga je om met lastige vragen, wat doe je als je buiten de deur eet en wat nou als je partner niet vegan is? Desiree van Aandachtige Blog (en oud-VeganChallenge vrijwilliger) geeft antwoord op deze vragen tijdens een webinar op 4 oktober. Komt dat zien! Meld je aan via onderstaande link.
Wat wil jij weten over veganisme en sociale situaties?
Meld je aan voor het webinar
 
 
Recepten
 
Overnight oats met yoghurt en fruit
Ontbijt
Aardbei-spinaziesalade
Lunch
Hutspottwist
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Vegan eten voor je gezondheid? Dat is een makkie!
In dit blog vertelt Mitu ons dat 1: je bijna vanzelf gezonder gaat eten wanneer je vegan eet en 2: dat er ook een heleboel ongezonde vegan snacks bestaan. Lees & leer!
 
lees meer
 
 
Docu’s, websites en boeken voor new-be vegans
Soms komt er zo onwijs veel informatie op je af, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Logisch! Elise schrijft in haar blog over enkele documentaires en boeken die laagdrempelig zijn voor beginnende vegans.
 
lees meer
 
 
Mirte’s tip: Maak je eigen broodbeleg
VeganChallenge vrijwilliger Mirte is diëtiste, maar daarnaast ook een echte lekkerbek. Haar motto: gezond kan ook lekker. Vandaag deelt ze een tip over broodbeleg. Zelfs als groot fan van hummus wil ik ook wel eens iets anders hartigs op brood eten. Als ik dan geen zin of tijd heb om naar de biowinkel te gaan…
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser