Veganisme, wat is dat dan precies?

Voorbereiding klaar? Boodschappen in huis? We hopen dat je door de vorige nieuwsbrief al wat beter weet waar je op moet letten bij het kopen van veganistisch eten. De komende weken zal je plekken in de supermarkt leren kennen die je misschien nog nooit hebt gezien.

Lekker (en plantaardig) eten is belangrijk, maar wat houdt veganisme nou eigenlijk in? Veganisme is een leefstijl waarbij je geen gebruik maakt van producten afkomstig van een dier. Plantaardig eten is hier een onderdeel van. Vlees en vis, maar ook melkproducten, eieren en honing horen niet bij de veganistische manier van eten. Met deze dierlijke producten zijn we allemaal opgegroeid, dus het kan best even wennen zijn ze niet meer te eten. Stapsgewijs zul je merken dat er heel veel vervangingen zijn en dat veganistisch eten zo saai nog niet is.

Veganisme is meer dan alleen het plantaardige eten. In het blog van vandaag lees je hier meer over. Wist je dat veganisten namelijk ook geen leren schoenen of wollen truien dragen? En dat erop wordt gelet dat cosmetica niet op dieren getest is? 

Na vandaag weet je wat veganisme is, maar waarom zou je overgaan op een veganistische leefstijl? In de nieuwsbrief van morgen geven we de belangrijkste en meest gehoorde redenen.

WIN-ACTIE | VegaVriend

VegaVriend is dé webshop voor vegan huisdiervoeding. Net als jij hoeven honden en katten niets tekort te komen bij een plantaardig dieet. Daarom kun je één van onze 3 startpakketten winnen! 1x VegaVriend startpakket hond, met maar liefst elf soorten vegan hondenvoer. 1x VegaVriend startpakket kleine hond met vijf soorten hondenvoer geschikt voor de kleinere honden. 1x VegaVriend startpakket kat, waarin twee soorten kattenbrokken zitten en een pakje 'worst'. Reageer op de facebook post en vertel ons waarom jouw dier dit pakket moet winnen (foto's altijd welkom!), en wie weet kiezen we jou (en je huisdier) op 7 oktober tot de winnaar. Eén van de pakketjes komt dan jouw kant op! 

Waarom verdient jou huisdier een VegaVriend startpakket?
Laat een reactie achter
 
 
Recepten
 
Groene Smoothiebowl
Ontbijt
Brood met gebakken appel en kaneel
Lunch
Taco’s met plantaardig gehakt & guacamole
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
De basis. Wat is veganisme eigenlijk?
Geiten-wollen-sokken in sandalen, midden in de winter. Dacht jij ook altijd aan een soort van hippie als je het over een veganist had? Sabine wel. Maar daar komt ze inmiddels helemaal van terug...
 
lees meer
 
 
Antwoorden op de meestgestelde vragen in Google
Maya zit klaar om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Maar welke vragen branden bij de kijkers? Simpel! Zij typte ‘vegan’ in Google en daar kwamen de vragen en statements. Klik verder en luister naar Maya die antwoord geeft op de meestgestelde vragen in Google
 
lees meer
 
 
Voel ik mij een echte vegan?
Sabine is vegan. Zij eet en drinkt niets wat van dieren afkomstig is en koopt ook geen nieuwe spullen met dierlijke producten erin. Maar… toch had zij even een overpeinsmomentje, wellicht zeer herkenbaar voor veel vegans. Nieuwsgierig? Lees dan verder.
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser