Goede voorbereiding is het halve werk!

De eerste dag. Een nieuwe leefstijl. Vanaf nu ben je onderdeel van een sterk groeiende wereldwijde beweging. In Nederland zijn inmiddels al zo’n 100.000 veganisten en dit aantal blijft alleen maar groeien. En jij helpt daar aan mee!
 
Een leven zonder dierlijke producten lijkt nu misschien nog ver weg maar – geloof ons – veganistisch leven is makkelijker dan je denkt. Plantaardig eten is voor veel veganisten de eerste stap. En daar gaan we nu mee van start.
 
Beginnen met een schone lei is belangrijk. Duik daarom vandaag je keuken in en neem eens goed onder de loep wat je allemaal eet in je dagelijks leven. Zit er eigenlijk iets dierlijks in dit koekje? En huh, melk in brood? Dierlijke ingrediënten zijn in de meest gekke producten te vinden. Maar poeh, wat zijn er gelukkig ook ontzettend veel producten die al vegan zijn!
 
Goed voorbereid naar de supermarkt dus. Ga gewapend met onze voorraadlijst op pad, maak van tevoren een boodschappenlijstje met behulp van de vegan wiki en kijk vooral naar wat je WEL wilt eten. Kies uit de weekmenu’s recepten die jij graag zou willen proberen of zoek naar een recept met je favoriete ingrediënt in onze recepten database. Van lasagne tot stamppot en van pannenkoeken tot tiramisu. Grote kans dat jouw lievelingsgerecht hier gewoon tussen staat.
 
Valt het op dat we het hebben over een veganistische leefstijl? Wat dit precies inhoudt leest je morgen. Veganisme is namelijk zoveel meer dan plantaardig eten. 

Mis het niet: VeganChallenge diners voor jou en je vrienden 

Je doet mee aan de VeganChallenge en daarom nodigen we jou, je familie, vrienden en andere geïnteresseerden uit om aan te schuiven bij een van onze VeganChallenge diners. In de leukste restaurants in maar liefst 4 verschillende steden in Nederlands krijg jij de lekkerste gerechten voorgeschoteld. Voor €25,- ontvang je een driegangenmenu (excl. drankjes) en heb je een gezellige avond met je vriend(in), broer, zus, of je hele familie. Een overzicht van alle VeganChallenge diners vind je op de website van VeganEvents. Op 7 oktober trappen we af met een diner bij Daantje Food & Drinks in Dordrecht, een restaurant dat genomineerd is voor de Vegan Awards. Koop dus snel je kaartjes, want dat belooft veel goeds! 

Ben jij bij het VeganChallenge diner in Dordrecht?
Bestel kaartjes
 
 
Recepten
 
Brood met zoet beleg
Ontbijt
Hummuswrap met tomatentapenade
Lunch
Spaghetti Bolognese
Diner
 
weekmenu
 
 
 
 
Blog
 
Is dit product vegan?! 5 tips om dit zeker te weten
Daar sta je dan in de supermarkt, in elke hand een pot pindakaas. Maar zijn ze nou veganistisch of niet? Met deze 5 tips van Lisette ben je er zo achter en sta je nooit meer lang te twijfelen. Dit maakt het boodschappen doen een stuk simpeler.
 
lees meer
 
 
Wat staat er standaard op Alissa’s boodschappenlijst?
Het is 19:00u en je hebt honger. De koelkast? Leeg!! Wat nu?! Dit heeft iedereen vast en zeker weleens meegemaakt. Om situaties als deze te vermijden, heeft Alissa deze producten standaard op haar boodschappenlijstje staan en dus altijd in huis.
 
lees meer
 
 
Het eetdagboek van The green guide
In deze serie probeert Jetske iedere keer het eetdagboek van een andere vegan uit. Waarom? Om jou te laten zien hoe divers veganisme is en natuurlijk haal ik hier zelf ook de nodige inspiratie uit
 
lees meer
 
 
Facebook Twitter Instagram Pinterest
Groetjes,
Het VeganChallenge Team
Elk jaar doen meer dan 10.000 mensen mee aan de VeganChallenge. In januari, april en oktober informeren wij hen met ruim 20 vrijwilligers over veganisme en de voordelen voor dierenwelzijn, milieu en gezondheid. De VeganChallenge is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Wil je andere deelnemers spreken maar heb je geen sociale media, kijk dan op het forum.
Uitschrijven    |    E-mail archief    |    Bekijk in browser