Inspiratie om door te gaan: waarom zou je vegan leven?
Want je kunt niet in je eentje de wereld veranderen, de bio-industrie doen verdwijnen of de wereld redden van z’n milieuproblematiek. Nope. Helaas hebben we als individu niet zo veel invloed dat iedereen naar ons luistert en ineens z’n gewoontes verandert!
 
Dat is op z’n minst frustrerend. Want waarom zouden we minder vlees eten, of minder kleding kopen? Of minder vliegen? Wat doet het ertoe?
 
Het doet ertoe omdat dat het enige is wat je hebt. Jij en jezelf. En je kleine cirkel van invloed. Of het nou om je werk gaat, je gezin, je sociale kring. We willen allemaal invloed uitoefenen en dit is dé plek waar we dat kunnen doen. Daarnaast gaat het misschien niet zozeer om dat we de wereld compleet willen veranderen (natuurlijk willen we dat) maar je wilt op z’n minst niet aan onrechtvaardigheid meedoen. Jouw leven zal niet bijdragen aan meer leed, aan meer ongelijkheid tussen mensen en tussen mens en dier. 
 
 
Dus ja, een betere wereld begint bij jezelf. Want waar zou die anders beginnen? Je eigen invloed en je eigen gewoontes zijn nou eenmaal het enige dat je hebt! Dus go for it! Happen in die vegan burger! JUM!
Inspiratie voor recepten
Bakrecept: Kaneelbroodjes
Ik wil meer inspiratie! →
Leesvoer voor vandaag
27 april 2018
Colour your veggies!
Van meditatief inkleuren tot een kleurwedstrijd met de kids. Pak je stiften, potloden of vegan-verf en geef alle overheerlijke veggies een kleurtje. Paul is gek op groente… en op tekenen.…
Lees Meer →
26 april 2018
5x smakelijk avondeten!
Hutspot met ballen, inclusief zelfgemaakte jus. Of een patatje met een broodje bonenburger. Klinkt lekker toch? Petricia van PlantmadePretty heeft 5 lekkere avondmaaltijden voor jou bedacht.
Lees Meer →
25 april 2018
5 verrukkelijke vegan ontbijtjes van Mitu
Ontbijten; soms razendsnel en boterham pakken op weg naar kantoor of nog net tijd vinden om een reep uit te pakken tijdens het fietsen. Maar, je kunt ook een feestje…
Lees Meer →
Een email gemist, kwijt of per ongeluk gedelete uit je inbox? Klik hier voor het e-mailarchief!


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram