Mythe 4: Je valt als vegan gelijk veel af
Helaas, helaas. Dat je vegan gaat eten betekent niet dat je dan ook gelijk veel afvalt. Dat alle vegans hele dunne mensen zijn, is simpelweg niet waar.
 
Wat wél waar is dat de gemiddelde veganist wel gezonder is dan de gemiddelde eter en gemiddeld ook een lager BMI. Dit komt omdat je nou eenmaal minder schadelijke voedingsstoffen binnen krijgt zoals verzadigd vet en cholesterol. Ook zijn er minder ‘snoepproducten’ die je kunt eten zoals candybars of wine gums. De laatste tijd komen er alleen steeds meer producten op de markt die dat wel mogelijk maakt voor vegans. Een enorme keuze aan vleesvervangers, snoep, koek, gebak en chocola is natuurlijk heerlijk maar maakt het ook een stuk moeilijker om op gewicht te blijven. Een dieet dat alleen maar bestaat uit onbewerkt plantaardige voeding (waar de eerste veganisten het toch echt mee moesten doen) hoeft niet meer.
 
Kortom, stel nou dat je je echt focust op plantaardige voeding en je houdt daarbij je calorieën inname in de gaten, dan zal je ongetwijfeld de kilo’s snel kwijtraken. Maar ben je een vegan die van alles en nog wat wilt eten en ook graag nieuwe producten uit probeert, dan is de kans groot dat je genoeg binnen krijgt en soms misschien net wat te veel. Oftewel, gewichtsbehoud of gewichtstoename.
Inspiratie voor recepten

Ontbijt: Oranje Hummus

Lunch: Pittige Worteldip

Diner: Geroosterde Groenten met Knoflooksaus

Lees het weekmenu →
Leesvoer voor vandaag
Verborgen dierlijke ingrediënten: schellak

Als beginnende vegan zul je op de ingrediëntenlijst vaak de voor de hand liggende dierlijke ingrediënten er makkelijk uithalen. Er zijn echter ook minder opvallende dierlijke producten. Vandaag: schellak, een rode kleurstof gemaakt van gemalen schildluis. 

Lees meer →
Heeft veganisme nut?

Als individu kan het soms zo voelen alsof jouw levensstijl niets uithaalt, maar vandaag geeft vrijwilliger Desirée jou een aantal redenen waarom het juist wél heel belangrijk is dat je dit doet. Als veganist heb je namelijk veel meer invloed dan je in eerste instantie zou denken.

Lees meer→
Een email gemist, kwijt of per ongeluk gedelete uit je inbox? Klik hier voor het e-mailarchief!


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram