Mythe 1: De wereld wordt overheerst door koeien en varkens

Stel nu dat we ineens zouden stoppen met het consumeren van dieren. Zou de wereld dan overheerst worden door koeien en varkens?

Hoe kun je hier nou antwoord op geven? Nou, allereerst wordt de wereld al overheerst door koeien, varkens en kippen.  De getallen zijn overweldigend en eigenlijk niet bij te houden.

We hebben nu een immense hoeveelheid vee op deze wereld dat de planeet dat nu al niet aan kan. Het is dus eigenlijk geen mythe maar realiteit.

Ten tweede zullen we nooit ineens stoppen met het consumeren van dieren maar dit wordt een geleidelijk proces. Het zal dus gaan zoals elk bedrijf. Hoe minder de vraag, hoe minder de productie, hoe minder dieren.

Dus eigenlijk is dit geen mythe, maar realiteit. Door er niet aan mee te doen ben je onderdeel van de oplossing en niet van het probleem!

 
Inspiratie voor vandaag

Ontbijt: Groene Smoothiebowl

Lunch: Broodje Kikkererwten - 'Tonijn'

Diner: Venkelstamppot met Gebakken Tomaat

Ga naar het weekmenu→
Leesvoer voor vandaag
Vegan in de supermarkt: België
In sommige winkels is het al moeilijk om vega voedsel te vinden, laat laat staan plantaardig. In België is dit nog iets lastig. Volgens Sarah, één van onze Vlaamse oud-deelneemsters, lijkt België een beetje achterop te hikkelen. Vandaag leid ze ons rond door het vegan assortiment van de Belgische supermarkt.
Lees meer →
Leuke Nederlandse vloggers
Je kunt natuurlijk schrijven over veganisme of foto’s maken van je eten, maar je kunt het ook op film laten zien. Laat nou precies zijn wat deze leuke Nederlandse vloggers graag doen. Vandaag delen we een aantal creatievelingen van Nederlandse bodem.
Lees meer →
Eetdagboek: Selma
‘Wat eet je dan nog wel?’ is een vraag die je deze maand misschien vaak hoort. 
Nou, genoeg hoor! Vandaag vertelt Selma wat zij op en dag eet. Ze is al vijf jaar vegan, waarvan ze de laatste drie jaar ook geen geraffineerde suiker meer uit. 
Lees meer →
Een email gemist, kwijt of per ongeluk gedelete uit je inbox? Klik hier voor het e-mailarchief!


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram