Vegan cliché: "Maar ik eet al biologisch!"

Biologisch eten is vaak een stapje in de goede richting, maar helaas meestal niet diervriendelijk. Grote bedrijven sjoemelen bijvoorbeeld flink met keurmerken. Daarnaast is biologisch eten lang niet altijd goed voor het milieu.

Veel mensen zien wel in dat de gangbare manier van eten schadelijk is voor dieren, mensen en milieu. Voor velen is dit een reden om biologisch te gaan eten. Maar 100% vegan gaan, dat voelt voor sommigen toch lastig: "Ik eet toch al biologisch?"

Hoe kun je nou reageren op zo’n opmerking? Je kunt natuurlijk altijd een wedervraag stellen, zoals: “Waarom denk je dat biologisch eten beter is?” Je kunt ook zeggen dat het een stap in de goede richting is, maar dat het simpelweg nóg beter kan: “Vlees is toch nog steeds erg slecht voor het milieu?”, of “Dieren worden uiteindelijk nog steeds gevangengehouden en geslacht. Wat vind jij daarvan?”

Je kunt natuurlijk ook een directere aanpak kiezen: "Is biologisch eten niet vooral een excuus en niet een oplossing?". Uiteindelijk is er maar één oplossing die dierenleed uitsluit, en dat is ophouden met ze te consumeren.

Mensen verschillen. Wij ook. Sommigen durven misschien direct te reageren, terwijl anderen liever een wedervraag stellen. Hoe zit jij in elkaar?

Insert alt text here
WINACTIE!!
"Voordat we Vegan Mission hebben opgericht, waren er on- en offline amper veganistische producten verkrijgbaar in Nederland. Vandaar kwam het idee om een vegan webshop te beginnen. We willen dat de lekkere vervangers aan iedereen beschikbaar zijn! De meeste mensen kunnen niet vegan worden zonder de plantaardige varianten van wat ze vroeger aten. Daarbij willen we dat de mensen ook goede informatie krijgen over de vegan levenstijl."

Wil jij dit pakket winnen met onder andere jackfruit in Thai currysaus, geraspte kaas en plakken kaasalternatief, vegan worst en chocolade? Vertel ons waarom in een reactie op de post op Instagram of Facebook.
Ga naar de actie!→
Inspiratie voor vandaag
Ik wil het hele weekmenu! →
Leesvoer voor vandaag
Hoe kun je simpel vegan trakteren?

Ieder jaar moet je er weer aan geloven: je wordt een jaartje ouder! Het is dan leuk om te trakteren op je school of werk. Hoe doe je dat met je (nieuwe) veganistische overtuigingen? Wat kun je gemakkelijk meenemen of zelf maken? En hoe ga je om met traktaties van anderen? Vegantopper Desiree geeft je tips hoe je gemakkelijk met zulke situaties kunt omgaan!

Lees meer →
Sabine vertelt: VeganChallenge ervaring!

Drie keer per jaar doen er duizenden mensen mee aan de VeganChallenge. Wat gebeurt er nadat de Challenge is afgelopen: Blijven ze dan veganist? Sabine deed in oktober 2014 mee aan de VeganChallenge en deelt haar beste tips & tricks!

Lees meer →
Een email gemist, kwijt of per ongeluk gedelete uit je inbox? Klik hier voor het e-mailarchief!


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram