Vegan cliché: "Ik kan echt niet zonder..."

“Ik vind het heel knap dat jij veganist bent, maar ik zou nooooooit zonder…” Heb je deze al eens gehoord? Onze vrienden noemen vaak kaas, stukjes vlees of iets anders. Hoe kun je hier nou op reageren?

Waar komt zo'n opmerking vandaan? Wellicht kun je het je nog wel voorstellen: Er was een tijd dat jij ook nog dierlijke producten at. Hoewel veganisme je toen misschien nog gek in de oren klonk, doe je nu toch mee aan de VeganChallenge!

Wij reageren vaak als volgt: eerst met een stukje begrip en dan een steuntje in de rug. “Ik dacht voorheen ook, dat ik niet zonder kaas zou kunnen. Maar met de juiste motivatie en informatie, is het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk." En verder: "Als je dan echt niet zonder kaas kunt, dan begin je jouw veganavontuur toch bij andere producten?”

Wie weet heb je dan binnenkort een familielid of vriend(in) erbij waarmee je samen veganisme kunt ontdekken!

Inspiratie voor vandaag

Brunch: Vegan English Breakfast

Diner: Hartige Indiase Taart

Dessert: Chocoladevla

Ik wil het hele weekmenu! →
Leesvoer voor vandaag
Zoek je af en toe een snelle lunch?

Als je werkt of studeert, dan eet je vaak één of twee maaltijden op locatie. Wellicht lunch je zelfs met klanten, of moet je lunch er "snel even tussendoor"! In mijn blogpost leg ik kort uit hoe je gemakkelijk plantaardig kunt lunchen... Gezond, maar vooral ook lekker!

Lees meer →
Vegan bakken: Amerikaanse maten

Veel online vegan bakrecepten zijn Amerikaans, zoals op blogs, receptensites en Pinterest. Geweldig dat er zo veel keus is, maar het werken met cups en spoons is wel even wennen! Klik op de knop om te lezen hoe je dit gemakkelijk op kunt lossen.

Lees meer →
Een e-mail gemist, kwijt of per ongeluk verwijderd uit je inbox? Klik hier voor het e-mailarchief!


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram