Hoe denkt jouw gezin over veganisme?
Misschien ben jij wel de enige veganist in je gezin? Je hebt eindelijk de stap gezet en wilt dit graag doorzetten. Het kan echter lastig zijn als de rest van je familie er anders over denkt. Hoe ga je daarmee om?
 
Het is belangrijk om te onthouden dat jij zelf ooit het vegan licht ook nog niet had gezien. Jij kunt je wel inleven in hoe zij denken: zo dacht jij immers zelf ook? En als jij kunt veranderen, dan kunnen zij dat wellicht ook. Misschien koken jullie binnenkort wel samen een vegan maaltijd!
 
Stay positive! Kook! Praat over je overtuigingen en spreek je intenties uit. Je probeert misschien niet direct anderen te veranderen, maar je wilt wel een leven leiden waarbij je geen onnodig leed veroorzaakt. Je kunt ook eens uitleggen wat je persoonlijke doelen zijn. Grote kans dat anderen dit inspirerend vinden!

Als je positief blijft, enthousiasme overdraagt en inspireert, wil je familie vast wel eens met je mee-eten, discussiëren, of zelfs (parttime) meedoen.
 
You never know!
Inspiratie voor recepten

Ontbijt: Hazelnootmelk met Cruesli

Lunch: Aardappelsalade

Diner: Vegan Paella

Ik wil het hele weekmenu! →
Leesvoer voor vandaag
Variatie in eiwitbronnen: noten

Als veganist aan je eiwitten komen is helemaal niet moeilijk, vooral met zo'n breed assortiment aan noten. Nuts! Hoe kunnen noten je als veganist nou op een lekkere en afwisselende manier aan je eiwitten helpen?

Lees meer →
Vegan webshops

Ook vegans gaan mee met hun tijd! Als je meer veganproducten wilt proberen dan je in de schappen kunt vinden, neem dan eens een kijkje online. We presenteren onze favoriete webshops met heerlijke vegan verwenproducten.

Lees meer →
Inspireer anderen!


Door plantaardig te eten maak je een wereld van verschil: voor dieren, je ecologische voetafdruk en eigen gezondheid. D
oor anderen te inspireren om ook te kiezen voor een plantaardige en diervriendelijke levenswijze kun je je impact vermenigvuldigen! 

Plant Power deelt vrijwel wekelijks brochures uit over de voordelen van plantaardig eten voor mens, dier en milieu. Plant Power richt zich vooral op hen, die nog de grootste invloed op de aarde gaan hebben: jongeren. Uitdeelacties vinden plaats overal in Nederland en Vlaanderen, zowel doordeweeks bij hogescholen en universiteiten als in het weekend bij drukke stations en stadscentra. Elke brochure en elk gesprek kan een verschil maken.

Wil je een keer meehelpen of ontvang je graag meer informatie? Stuur dan nu een e-mail naar: info@plantpower.nu

Doe mee! →
Een e-mail gemist, kwijt of per ongeluk verwijderd uit je inbox? Klik hier voor het e-mailarchief!


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram