Zwanger en kinderen
Zwanger worden en kinderen krijgen is een hele mooie en kwetsbare periode in het leven van een vrouw (en man!). De WHO (wereld gezondheidsorganisatie) heeft jaren geleden al uitgesproken dat een vegan dieet prima is voor elke fase van je leven, ook wanneer je zwanger bent en ook voor jonge kinderen.
 
Want dierlijke producten zijn namelijk niet nodig om een mens te laten groeien of om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. In de afgelopen mails, blogs en videos hebben we je geprobeerd uit te leggen dat je voldoende (en zelfs meer) binnen krijgt wanneer je een gevarieerd plantaardig dieet consumeert. En voor de zwangeren (de schrijfster van de mail staat as we speak op poppen), dit geldt ook wanneer er een baby in je groeit. Je moet genoeg en gezond eten, bewegen en slapen want die elementen zijn belangrijk voor de groei van jou en je kindje. Sterker nog, je bent waarschijnlijk de gezondste van alle zwangere vrouwen omdat je vrijwel geen cholesterol, verzadigde vetten en verkeerde voedingsstoffen binnen krijgt. Daarbij leert jouw baby in de buik nu al om al die groentes, fruit en granen te eten.
 
Een win win situatie.
 
Dus geniet ervan. Van de zwangerschap, de baby en wanneer ze straks vrolijk rondrennen. Een vegan dieet is niet alleen ‘voldoende’ maar is een perfect dieet voor herstel en groei voor, tijdens en na de zwangerschap voor jou en je kindje.

 

Hou je van gezelligheid en eten? Ben je benieuwd hoe de andere deelnemers de VeganChallenge ervaren hebben? Wil je graag tips en trucs van ervaren veganisten? Hou dan zondagavond 29 april vrij! Die avond zijn er op vijf plekken in het land VeganChallenge slotdiners! Later deze week volgt meer informatie...
Inspiratie voor vandaag

Ontbijt: Banaan-Noten Muffins

Lunch: Zwarte Olijvenhummus

Diner: Beantastic Burgers

Ik wil het hele weekmenu! →
Insert alt text here
Tip van de dag: Facebook oudergroep
Ben jij benieuwt hoe andere ouders omgaan met het opvoeden van hun kinderen en (de overstap naar) een plantaardige levensstijl? Veerle Vrindts, oprichter van Viva Las Vega’s heeft een Facebookgroep speciaal voor vegan mama’s, papa’s en aanstaande ouders gemaakt. In deze besloten groep kan je al je vragen stellen over wat voor voeding je bij welke leeftijd moet geven, maar ook over hoe je omgaat met bepaalde sociale situatie waarin je met je kindje terecht komt.
Lees Meer →
Leesvoer voor vandaag
Vegan in de supermarkt: melk

Moet je als vegan altijd naar (soms dure) biowinkels? Nee hoor, dat moet niet! Soms is de supermarkt zelfs verbazend goed voorzien in plantaardige producten. Zo vind je tegenwoordig in bijna elke supermarkt een uitgebreid assortiment plantaardige melk. Dan hoef je niet meteen aan de sojamelk, want er zijn nog veel meer verschillende soorten. 

Lees meer →
Vegan eten voor je gezondheid? Dat is een makkie!

Kan een veganistisch eetpatroon positief bijdragen aan je gezondheid? Zeker weten! Vandaag vertel ik je op welke manieren vegan eten een positief effect heeft op je gezondheid.

Lees meer →
Leuke Nederlandse vegan instagrammers

Instagram is een walhalla voor mensen die graag kijken naar mooie plaatjes van vegan eten. Onder de hashtag #veganfood kun je meer dan 4 miljoen berichten vinden en daar zitten heel veel lekkere dingen tussen. Ook in Nederland plaatsen veel vegans dagelijks hun maaltijden op Instagram. Vandaag delen wij een aantal leuke Nederlandse vegan instagrammers, voor je dagelijkse portie vegan inspiratie.

Lees meer →
Een email gemist, kwijt of per ongeluk gedelete uit je inbox? Klik hier voor het e-mailarchief!


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram