Tip van de dag: budget cosmetica
Als je vegan make-up wilt, kan dat heel duur worden. Maar het hoeft niet! Het merk Eyes Lips Face (ook wel bekend als ELF) heeft alleen cosmetica zonder dierlijke producten, en de prijzen beginnen vanaf 1 euro! Er zijn ook een aantal budgetmerken die dierproefvrij zijn en soms 'per ongeluk' een vegan product maken, zoals Essence, Catrice of HEMA. Ontcijfer wel eerst de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat er geen dierlijk ingrediënt inzit. Twijfel je? Vraag het dan even na in onze Facebookgroep. Daar zitten genoeg ervaren vegans die je kunnen helpen.

Als je meer wilt weten over wat er niet vegan kan zijn aan cosmetica, lees dan vooral ook de rest van de nieuwsbrief! 
Inspiratie voor vrijdag 7 april
Ontbijt: Muesli met sojayoghurt en pruimen
Lunch: Griekse salade met tofu-feta
Diner: Pizza veganza

Je kunt nog veel meer recepten vinden in onze database.

Bezoek ook de website voor alle andere recepteninspiratie.
Ik wil meer inspiratie! →
Leesvoer voor 6 april
Verborgen dierlijke ingrediënten: karmijn
Beginnen met plantaardig eten betekent veel verpakkingen lezen. Je leert producten en hun ingrediënten steeds beter kennen en soms word je zelfs verrast door producten die vegan blijken te zijn. Maar welke ingrediënten zijn dierlijk? Melk, ei en vlees ken je natuurlijk, maar sommige zijn minder opvallend. Vandaag: karmijn!
Lees meer →
Edelgist
Vind je kaasvervangers te duur of te lastig verkrijgbaar? Niet getreurd, de redding is nabij, en die heet… edelgist! Laat je niet afschrikken door de naam, want het is lekkerder dan het klinkt. Wat is het precies en wat kun je ermee? Dat leggen we je vandaag uit.
Lees meer →
Meer dan plantaardig: cosmetica
Plantaardig eten is een belangrijk deel van veganisme, maar waar gaat het nog meer om? Aangezien vegans streven geen dieren te gebruiken, vermijden zij ook het gebruik van op dieren geteste producten en cosmetica met dierlijke ingrediënten.
Lees meer →


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Twitter Pinterest Instagram
Unsubscribe    |    View this email in your browser