Gewicht kwijtraken?
Misschien is één van de redenen dat je meedoet met deze uitdaging wel dat je graag wat gewicht kwijt zou willen raken. Je zou plantaardig eten als dieet kunnen zien, alhoewel je met patat, oreos en iets te veel eten ook gewoon nog te veel binnen kunt krijgen en daarmee je gewicht vasthoudt.

Toch, als je een gebalanceerd, plantaardig dieet aanhoudt en je eten aanpast aan je energiebehoefte, zou het best weleens kunnen dat je wat afvalt! Het is een reactie die we vaak horen van mensen. Omdat je de grote caloriebommen eruit haalt, zoals kaas, vlees en boter, en er meer plantaardige voeding op je bordje ligt zoals bladgroen, bonen en volkoren granen, krijg je in totaal veel meer voedingsstoffen binnen maar minder calorieën.

Laat dat nou net de ultieme combinatie zijn om wat kilo’s kwijt te raken…

 

Inspiratie voor vandaag

Ontbijt: Wafels

Lunch: Aardappeltaartjes

Bakrecept: Hollandsche appeltaart

Diner: Gado Gado

Er is nog meer! →
Leesvoer voor vandaag
Waarom eigenlijk geen ei?

Jaarlijks worden er meer dan 10 miljard eieren gelegd door Nederlandse kippen. Deze eieren belanden niet alleen in omeletten, maar ook in mayonaise, koekjes en andere bewerkte producten. Voor veel mensen lijkt een ei een onschuldig product. Helaas is het tegendeel waar. 

Lees meer →
Zwanger & vegan vitamientjes
Iedereen weet dat voldoende vitamines en mineralen belangrijk zijn, vooral als je in verwachting bent. Een ongeboren kindje is volkomen afhankelijk van hetgeen de moeder eet en drinkt. In dit artikel heb ik daarom een checklist opgesteld voor als je als vegan eet of wat vaker plantaardig wil gaan eten. En eigenlijk is het niet veel anders dan voor iemand die wel dierlijke producten eet.
Lees Meer
Waarom is veganist worden goed voor het milieu?
Misschien heb je op het nieuws al wel eens iets gehoord over dat vlees eten slecht is voor het klimaat, maar eigenlijk is veganist worden om heel veel verschillende redenen goed voor het milieu. Het maken van dierlijke producten kost namelijk enorme hoeveelheden grondstoffen, zoals water, land en voer en zorgt daarnaast ook nog voor vervuilende afvalproducten zoals mest. Dit alles bij elkaar en op grote schaal heeft een enorme impact op het milieu.
Lees Meer →
Een email gemist, kwijt of per ongeluk gedelete uit je inbox? Klik hier voor het e-mailarchief!


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram