Insert alt text here
Vergeet je de acties niet? ♥
Speciaal voor jou als deelnemer hebben we verschillende mooie acties op touw gezet zodat je alvast kennis kunt maken met een aantal vegan restaurants, webshops en winkels gedurende de maand april! Of je nou op zoek bent naar een paar vegan schoenen, een lekkere lunch, online boodschappen (KAAS!) of een 5-gangen diner... Allemaal met een mooie VeganChallenge korting!
Geef hier die vegan producten! →
Vitamines en mineralen: Vitamine B12
En dan komen we nu bij de veelbesproken vitamine B12 uit! Dé vitamine waar iedereen naar vraagt wanneer je eenmaal als volgroeid veganist deze aardbol bewandelt.
 
Wat is B12 nu eigenlijk? Het zal je misschien verbazen, maar B12 is een bacterie. Deze bacterie is in dierlijke producten te vinden, maar is niet een dierlijk product an sich (kun je het nog volgen?). Om aan deze bacterie te komen, zouden we een aantal producten kunnen consumeren (zoals plantaardige melk uit de supermarkt) maar we kunnen deze ook, net als vitamine D, zo nu en dan supplementeren.
 
Ook niet-vegans zouden hier wel wat van kunnen gebruiken omdat het een vitamine is die sowieso niet in veel producten voor komt. B12 is nou eenmaal een vitamine die hartstikke belangrijk is en je zult er goed voor moeten zorgen dat je dit binnen krijgt. Dat geldt voor iedereen, niet alleen wanneer je een vegan dieet volgt.
 
Lees deze blog eens voor uitgebreide informatie.
Eet inspiratie voor vandaag
Meer inspiratie! →
Leesvoer voor 12 April
Gezondheidsvoordelen van plantaardig eten

Plantaardig eten hóeft niet gezond te zijn, maar het kan wel heel makkelijk! Wat maakt plantaardig eten zo gezond? Planten zitten vol met vezels, gezonde koolhydraten en vetten, vitaminen en mineralen. Diëtist Mirte vertelt je hoe de vork in de steel steekt.

Lees meer →
B12 voor Baby's en kinderen

Dat wij volwassenen vitamine B12 nodig hebben, dat wist je waarschijnlijk al. Maar hoe zit het dan met kinderen? Hoeveel hebben zij nodig om geen tekort op te bouwen? Minon vertelt hierover.

Lees meer →
Tofuguide #2

Omdat beginnende vegans niet altijd weten wat ze met tofu kunnen maken, delen we deze ‘tofuguide’ van Tofupedia met jullie. Lees vandaag alles over de gezondheidsvoordelen, bewaren en de verschillende soorten.

Lees meer →
Een email gemist, kwijt of per ongeluk gedelete uit je inbox? Klik hier voor het e-mailarchief!


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram