Vitamines en mineralen: Vitamine D

Hallo zon!

Nou ja… In Nederland zien we de zon een groot deel van het jaar veel te weinig. Dat betekent dat we het in die maanden sowieso (of je nou vegan bent of niet) slim aan moeten pakken met vitamine D. Het is nou eenmaal een belangrijke vitamine voor je botten, je spieren en je immuunsysteem. Vandaar ook dat je je zo fijn gaat voelen als de zon weer begint te schijnen!


Vitamine D komt voor in dierlijke producten, maar ook steeds meer in vegan producten. Denk bijvoorbeeld aan sojamelk of kant en klare burgers. Het is iedereen aan te raden (vegan of niet)  om een supplement te slikken om je vitamine D goed op pijl te houden tijdens de wintermaanden.

Recept inspiratie
Zit er wat lekkers tussen?

Klik hier voor het weekmenu →
Leesvoer voor 11 April
Variatie in eiwitbronnen: seitan
Dat je met een plantaardig dieet echt wel aan genoeg eiwit komt weten we inmiddels. Alleen hoe maak je het lekker en afwisselend? Vandaag vertellen we je graag meer over een relatief onbekende vleesvervanger, maar eentje die zeker niet kan ontbreken in je culinaire repertoire als (tijdelijke) veganist. We hebben het over seitan, ook wel gluten- of tarwevlees genoemd.
Lees meer →
Kaasvervangers
Vaak hoor je dat mensen wel vegan zouden willen eten, maar dat niet zonder kaas kunnen. Voor sommige VeganChallengers is de grootste uitdaging dan ook het missen van dit gele zuivelproduct. Toch kun je prima vegan eten, zonder de smaak van kaas vaarwel te zeggen. Er zijn namelijk een heleboel lekkere kaasvervangers te koop!
Lees meer →
Ik noem het… Bolonisten van Catan!
Paul gaat koken. Dan denk je vast, nou en? Maar met Paul koken betekent dat je van begin tot eind volgt wat er in zijn hoofd gebeurt tijdens het maken van... Bolonisten van Catan! Een heerlijk gerecht die je zeker eens moet proberen! Nieuwsgierig naar zijn ervaring??

Lees meer →
Een email gemist, kwijt of per ongeluk gedelete uit je inbox? Klik hier voor het e-mailarchief!


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram