Vitamines en mineralen: Calcium

Calcium is natuurlijk ook hartstikke belangrijk! Calcium helpt bij het in stand houden van gezonde botten en tanden, maar is ook nodig voor een goede werking van zenuwen en spieren, en het afgeven van hormonen. 

Ook in dit spectrum bevindt zich een hardnekkige overtuiging dat calcium alleen te verkrijgen is uit het drinken van melk. Maar niets is minder waar! Calcium is een mineraal en daarmee ook in het plantenrijk volop te vinden. Wanneer je gevarieerd eet, krijg je calcium automatisch binnen. Combineer je het ook nog eens met vitamine D, dan krijg je helemaal een boost in je gezondheid! Wil je meer informatie over calcium, lees dan eens dit blog.

Insert alt text here
Inspiratie voor vandaag

Ontbijt: Sinaasappel - Perzik Havermout

Lunch: Quinoa - Venkel - Appelsalade

Diner: Knolselderij Stoofpotje met Kikkererwten

Ga naar weekmenu →
Leesvoer voor 10 April
Leuke Nederlandse vegan bloggers
De blogs over veganisme schieten als paddenstoelen uit de grond. En dat is maar goed ook, want er kan nooit genoeg geschreven worden over hoe leuk, lekker en makkelijk veganisme eigenlijk is. Als je door het bomen het bos niet meer ziet, helpen wij je vandaag een handje op weg. Wij delen namelijk een aantal leuke Nederlandse vegan bloggers, zodat jij weer met een flinke dosis vegan inspiratie je dag kunt beginnen (of eindigen).
 
Lees meer →
Vegan supermarkt: vleesvervangers
Aardappels, groente en vlees, oftewel AVG: het typische Nederlandse avondeten. Ook als veganist kan je gewoon blijven genieten van een AVG, maar met de V van vleesvervanger. Inmiddels wordt het aanbod voor lekkere en kant-en-klare veganistische eiwitbronnen in de supermarkt wordt steeds groter, waardoor het als veganist alleen maar makkelijker wordt. 
 
Lees meer →
Een eetdagboek van Astrid

Dat je nog steeds lekker kan eten als vegan bewijzen de recepten van de VeganChallenge. Er is keuze genoeg! Alleen hoe combineer je dat en wat eet je tussendoor? Veganist Astrid vertelt hoe haar dagmenu eruit ziet. 

Lees meer →
Een email gemist, kwijt of per ongeluk gedelete uit je inbox? Klik hier voor het e-mailarchief!


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram