Over je gezondheid: Vetten

Als onderdeel van een gezond dieet is het ook belangrijk om goede vetten te eten. Maar waar denk jij aan wanneer je aan omega 3 denkt? Laat me raden! Waarschijnlijk aan vette vis? Maar wist je dat die vis dit niet zelf aanmaakt en hij het ook binnen krijgt via zijn voeding? Dit gebeurt namelijk via de plantjes die hij eet.

Hoe komen vegans dan aan goede omega 3 vetten? We hoeven helemaal niet in de diepste zeeën te duiken om die goede vetten ook te kunnen consumeren (alhoewel je die specifieke soort olie wel in tabletten kunt krijgen). We moeten wel een duikje nemen in onze plaatselijke supermarkt. Om de juiste keten aan vetten binnen te krijgen (omega 3 en omega 6) is het belangrijk om in je dagelijks dieet de volgende producten te verwerken: avocado, noten (zoals walnoten), zaden (zoals pompoenpitten/gebroken lijnzaad), notenboters en gek genoeg ook donker bladgroen en bonen!

Oftewel, genoeg opties zonder een vis aan te hoeven raken!

 
Recept inspiratie
 Brunch: Wentelteefjes
Dessert: Oreotrifle

 

Ik wil meer! →
Kijken en lezen op 8 april
Vegan bakken: ei vervangen

Een product wat soms lastig is om te vervangen, is ei. We zijn zo gewend om ze te gebruiken voor allerlei doeleinden dat het even wennen is om zonder ei te bakken. Vandaag lees je onze beste tips om ook zonder ei nog heerlijke baksels te maken.

Lees meer →
Tofuguide #1: snijden, marineren en krokant bakken

Omdat beginnende vegans niet altijd weten wat ze met tofu kunnen maken, delen we deze tweedelige ‘tofuguide’ van Tofupedia met jullie. Vandaag informeren we je over snijden, marineren en krokant bakken van tofu. In de volgende ‘Tofuguide’ lees je meer over de gezondheidsvoordelen, bewaren en komen de verschillende soorten aan bod.

Lees meer →
Het eetdagboek van een vegan Fittie!

Terug van weggeweest! Maxime Eva! Even druk met school maar nog steeds hartstikke vegan. In haar vlog eet zij een week lang uit het eetdagboek van vlogster Vegan - Fittie Jetske. Wat heeft ze dan gegeten??

Ga naar het filmpje →


© Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Uitschrijven    |    View this email in your browser
Twitter Pinterest Instagram